Om Prøvesamlingen

Onsdag 18. august 2010 fik Næstved Museum overdraget Holmegaard Glasværks Prøvesamling fra Rosendahl Design Group, som købte samlingen sammen med retten til at producere Holmegaard Glas i 2008.

Holmegaard Glasværks Prøvesamling rummer prøver på glasværkets produktion fra begyndelsen i 1825 frem til vore dage. Samlingen rummer i tusindvis af glas, og samlingen afspejler dermed dansk glasproduktion i 185 år.

På det kulturhistoriske område fortæller samlingen om udviklingen i brugsgenstande og emballage, om boligindretning, om eksperter fra udlandet, der bliver integreret i Fensmark, om tørvefyrede sjællandske glasovne til erstatning for de brændefyrede glasovne, som vi mistede med Norge i 1814, om godsejer, greve Danneskiold-Samsøe og hans hustru Henriette, som med glasværket ved Fensmark fungerede særdeles innovativt i en for Danmark vanskelig tid og meget mere.

På det kunsthistoriske område fortæller samlingen om udviklingen i stilarter siden 1825, om mange kunstneres tilknytning til en kunstindustriel virksomhed som husdesignere og som gæstekunstnere.

Prøvesamlingen er en meget væsentlig del af Næstvedegnens kulturelle identitet og en del af den nationale kulturarv.
Intet mindre.
Det er derfor med fantastisk glæde og stor ydmyghed, Næstved Museum har taget imod samlingen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: