Nyt fra glasmagasinet, uge 42

Så får I lige en lille hilsen fra Holmegaard Glasværks Prøvesamling. Vi er her stadig, og vi er fortsat i fuld gang med registreringen af samlingen. Vi har nu rundet glas nr. 29.300.

Det går ikke helt så stærkt med registreringen, som det har gjort. Årsagen er meget simpel. Vi har nu pakket alt glas fra K-afdelingen ud. Der er stadig noget tilbage på vores borde, men det er alt det svære – det, som vi har særligt vanskeligt ved at identificere. Så hvert glas tager lang tid at arbejde med, da der skal søges særlig meget i det tilgængelige tegningsmateriale. Vi har også måtte spørge et par venner og nogle designere til råds ind imellem.

Men, blot fordi glasset fra K-afdelingen er ved at slippe op, betyder det jo ikke, at vi løber tør for opgaver. Der er for eksempel stadig en hel del løse propper til karafler. Dem er de frivillige begyndt at identificere og passe sammen med de karafler, der mangler propper. Det er også en stor opgave.

Nogle af de frivillige er også begyndt at gennemgå samlingen med henblik på at udarbejde lister over blandt andet vinservicerne. Hvor mange vinservicer er der i samlingen?   – og ikke mindst: er de komplette? Mangler der evt. vinservicer i samlingen? Med listerne i hånden kan vi bedre forsøge at gøre glassamlingen endnu bedre. Det vil jo være rart, om vi har komplette vinservicer til udlån og til udstillinger.

Og, så er der jo lige et par tusinde flasker eller mere, som vi er i fuld gang med…. Der er arbejde til et par år endnu.

Siden sidst har vi sendt 145 glas til Belgien til udstilling i Glazen Huis i Lommel. Udstillingen er åbnet og kan se frem til foråret. Vi har også fået vores glas designet af Stig Lindberg retur fra Stockholm i sidste uge.

For noget tid siden havde vi besøg fra hoffet. Sagen var nemlig den, at der i prøvesamlingen er en frygtelig masse dubletter, især af rødvinsglas, af Royal Silver servicet. Nu, da vi er færdige med udpakning af glas fra K-afdelingen, var det jo nærliggende at sende de mange dubletter videre. Museet her har ikke brug for 126 rødvinsglas af Royal Silver serviet og sælge dem, synes vi heller ikke, at vi kan, da det jo ikke normalt er i handel.For længe siden blev vi derfor enige om, at når vi var ved vejs ende, så skulle dronningen have glassene tilbudt. Så i august kom en udsending fra hoffet og hentede kasserne med glas. Jeg fik at vide, at dronningen ville blive meget glad for gaven, for der mangler faktisk mange vinglas, især rødvins- og champagneglas. De bruger glassene så ofte, at der er et stort svind – ikke fordi de bliver stjålet, men glassene er meget skrøbelige i stilken og går let itu.  Jeg blev lovet, at museet ville få en hilsen med tak fra dronningen  – og det fik vi skam. Den er endda rettet personligt til undertegnede 🙂 Det bliver nok første og eneste gang, jeg får den slags breve.

untitled-1Og, til dem, der ikke kender Royal Silver, så skal I da lige have et foto af et rødvinsglas fra glassamlingen:

 

02204x214

Og, så går vi og venter på at få svar fra fondene angående vores glasmuseums-projekt. Vi venter spændt. Intet er afgjort endnu.

Det var alt for denne gang.

De bedste hilsener

Susanne

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: