Sommernyt fra Glasmagasinet

Selvom det er sommer og mange har ferie, ja så arbejder vi stadig på registrering af Holmegaard Glasværks Prøvesamling. Selvom jeg har holdt ferie, så har de frivillige holdt fanen højt og har været her to dage om ugen. Vi har nu passeret glas nr.  28.500. I sidste uge pakkede jeg også den sidste af kasserne, som vi fik af Rosendahl i 2010, ud. Det er helt nostalgisk – og meget underligt. Alt hvad der nu står på vores mange borde ude i hallen er simpelthen det sidste af glasset fra K-afdelingen. Nu kan vi ikke lave flere overspringshandlinger og sætte det besværlige glas til side – nu er der kun det, man kan se dér til rest. Det betyder dog ikke, at vi er færdige. Langt fra. Vi har jo løbende sorteret flaskerne fra, så dem mangler vi . Der er vel en 30 kasser. Dertil kommer al emballageglasset, som vi fik af Ardagh i 2012. Jeg gætter (forsigtigt) på, at der må være ca. 5000-7000 stk. Så der er til et par år med registrering endnu!Og, så er der en hulens masse propper til karafler, som skal identificeres og gerne sættes rigtigt sammen med den karaffel, de hører til, hvis det er muligt. Sådan er der også andre småting.

Inden sommerferien var der et fint stykke i Berlingske om glassamlingen, og samme artikel blev gentaget i Jydske Vestkysten i begyndelsen af juli. I vinter havde vi besøg af DRs Skattejægerne, hvilket blev til en artikel i Antik og Auktion og et tv-program, der bliver sendt på torsdag d. 28. juli kl. 20. Det bliver spædende at se. Har man ikke fået set prøvesamlingen med egne øjne, så bliver der formentlig rig lejlighed på torsdag til at se, hvor meget samlingen fylder, og hvad den rummer.

Vi går stadig og venter på svar fra fondene på vores ansøgninger om midler til et nyt museum på glasværket. Vi forventer svar i løbet af efteråret. Lige så snart jeg ved noget, så skal jeg nok skrive om det her på bloggen.

I august skal vi have sendt et sendt et stort udlån af glas afsted til Glaxen Huis i Belgien. Det skal jeg snart have fundet frem, så konservatoren kan pakke det.

Blandt de sidst udpakkede ting er der rigtig mange glas designet af Kylle Svanlund. Det er meget længe siden, vi sidste har haft glas designet af Kylle Svanlund, så det var noget af en overraskelse. Her er det noget af det seneste vi har registreret; en unika skål fra ukendt år (x26175).

NÆM2204x26175God sommer

De bedste hilsener

Susanne

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: