Nyt fra glasmagasinet uge 50

Så er vi ved at nærme os de sidste registreringsdage i 2015. Der er næste uge med og så holder vi en velfortjent ferie. Når vi starter igen i 2016 tager vi hul på år seks med registreringen af Holmegaard Glasværks Prøvesamling. Det er helt vildt at tænke på! Og, hvor er der sket meget i alle de år. Opgaven er jo stadig den samme: Registrering af hver eneste genstand i samlingen, så de er klar til formidling og forskning. Vi ligger rimelig stabilt på omkring en 100 registreringer hver uge. Vi har nu rundet glas nr. 26.350. Siden august i år har jeg pga. nedsat arbejdstid i glassamlingen ikke nået at registrere ret meget, men så er det heldigt, at de frivillige ikke er blevet sat ned i tid – de arbejder troligt videre i samme tempo som før. Men indimellem får jeg også taget mig tid til det sjove – at registrere glas. Så må jeg og andre leve med, at jeg er alt for langt bagud med at vedhæfte fotos – som sædvanlig kan man vel næsten sige. Jeg har dog rundet 25.000, så helt skidt er det ikke.

Her er ellers en del uro for tiden blandt de frivillige på grund af de nye tider fra årsskiftet. Jeg får kun en enkelt arbejdsdag med glasset fra 1. januar, mens de meget gerne vil registrere videre som hidtil. Hvordan løses det? Hvordan skal det hele gå? Hvad med nye fondsmidler? Er vi nødt til at stoppe med at registrere? Alt sådan noget og mere til går bekymringerne på. Jeg er ikke så meget klogere end de frivillige, men er nu ved at organisere en plan for fordeling af arbejdsopgaver, som jeg ikke kan nå fremadrettet, og for hvem der kan låse op og i for dørene, de dage, jeg ikke er her – hvis det kan være en løsning.  På mandag er der møde med museets direktør, så kommer der forhåbentlig en afklaring. Jeg næsten prøvet det før. For godt tre år siden var hele projektet jo ved at stoppe, fordi der ikke var flere penge til løn til mig, så jeg har lært at tage det helt roligt. Jeg er ikke sagt op – og det er jo et godt tegn. Men, der er ærgerligt, hvis vi kommer til at miste de frivillige…

Midt i al hurlumhejet så havde vi besøg af Linette fra Facebook-gruppen Nye og gamle Fensmark. Linette vil meget gerne have os til at komme med indslag på deres side, der også handler om glasværket. Det må jeg se, om jeg får tid til også.

Mandag var Verner og jeg også på besøg hos Torben Jørgensen i Fensmark. Museets gavefond er i den særlige situation, at de er nået årets slutning uden at have brugt hele deres afkast. Så nu er vi på jagt efter ‘noget særligt’, som de kan bruge pengene på. Vi mangler unika skulpturer fra Torben, så det kunne jo være en god løsning. Der er lige et par dage endnu. Vi gør, hvad vi kan.

Og, så var jeg i radioen i søndags, og nåede du ikke at  tune radioen ind på P1 søndag morgen og høre om glassamlingen, så kan du i stedet finde det her: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/kultursoendag-2015-12-06… Jeg har ikke selv turde høre det endnu, men har fået ros for indslaget 🙂

I anledningen af december måned så snupper vi lige en af juleflaskerne. Her er det den fra 1988 (NÆM2204x6496)

02204x00006496God weekend til alle

De bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: