Nyt fra Glasmagasinet uge 48

Så er endnu en uge ved at være forbi. Vi har haft travlt med at registrere, og heldigvis (7-9-13) har vi ikke haft problemer med Regin de sidste to uger. Så vi nærmer os efterhånden 26.200 stk. glas. Jeg selv har ikke haft meget tid til at registrere i – det er kun blevet til en håndfuld, men så har jeg nået så meget andet. De tre dage om ugen med glasregistrering flyver bare afsted.

Vi har stadig problemer med regnvand, der trænger ind gennem fundamentet, men forhåbentlig bliver det bedre vejr, så det kan tørre lidt op. Til gengæld har vi haft et utæt vandrør i kælderen i snart flere måneder. Det blev repareret i går! Man kan godt blive glad for lidt. Jeg havde helt opgivet, at det nogensinde skulle blive ordnet. Det har ikke dryppet særlig meget, men det er et sted, hvor vi går hele tiden, så det har været ret generende.

De to piger, jeg har i praktik indtil januar, har indtil nu ikke været den store hjælp. Enten er de syge eller dukker bare slet ikke op. Den ene har jeg fået til at nummerere glas, og det går nogenlunde – når hun ellers er her. Den anden har jeg set én gang. Jeg havde jo satset på, at de kunne gå til hånde med de praktiske opgaver, så jeg kunne få bedre tid til at registrere, men sådan skulle det altså ikke være. Det er derfor, at det går lidt langsomt med vores registrering.

Onsdag var nogle af os til afskedsreception for lederen for Bevaringscenter Næstved. Fra 1. januar skal bevaringscenteret fusionere med konserveringen i Køge, så derfor træder hun nu tilbage. Fra sommer engang flytter de deres værksteder fra Næstved til Køge. Det er virkelig ærgerligt. Vi har haft virkelig stor glæde af at bo tæt på dem, og jeg henter jævnlig demineraliseret  vand til vask af glas der og får gode råd med. Vi må vente og se, hvordan det bliver fremadrettet. Jeg kommer i hvert fald til at savne dem.

Torsdag i denne uge havde vi besøg af Næstved borgmester og kommunaldirektør en times tid. De skulle lige se samlingen, så de kan være godt klædt på til møde med fondene. Vores borgmester er sørme snakkesalig, men han ved åbenbart en masse om Holmegaard. Så selvom jeg ikke fik indført så mange ord, så fik de da set samlingen, så de bedre kan tale for vores museumsprojekt ude på glasværket. Et projekt som kommunen i øvrigt er meget involveret i. Vi har endnu ikke nogen endelige tilkendegivelser fra fonde, så vi venter stadig i spænding.

Vi mangler stadig projektmidler til at færdiggøre registreringen af glassamlingen, så fra 1. januar rykker jeg over på andre opgaver blandt på museets andre magasiner, således at jeg kun har 1 dag med registrering af glas. Hvordan det løses i forhold til de frivillige, ved jeg endnu ikke helt. De frivillige er virkelig kede af det – og det er jeg naturligvis også, men dog glad for, at jeg stadig har arbejde på museet. Vi må se om der kan findes en fornuftig løsning, således at de frivillige måske kan køre noget af det uden mig. Det finder vi forhåbentlig en løsning på i december. Jeg er ret fortrøstningsfuld. Der er i hvert fald glas til lang, lang tid endnu 🙂

Det var ordene for denne uge.

Jeg vil slutte med en af de mere specielle glas fra samlingen, nemlig denne trearmede lysestage (NÆM2204x23865), som vi desværre ikke har kunnet finde oplysninger om. Vi håber i vores stille sind, at det er fusk, for den er ikke særlig køn, men ret kraftig og klodset (ca. 35 cm høj). Måske nogen af jer læsere kender den?

næm2204x23865

De bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: