Nyt fra Glasmagasinet – nr. 190

Hvor pudsigt – tænk, jeg er nået til blogindlæg nr. 190 samme uge, som Holmegaard Glasværk kan fejre sit 190 års jubilæum. Det så jeg da først lige nu. Vi har fejret det med Tosca tærte – man er da nødt til at have en kage med samme navn som et vinservice 🙂

Registreringsmæssigt har det været en sløv uge. Mandag gik databasen helt død igen. Det er simpelthen ikke til at have, at det skal være sådan hver eneste mandag. Hvad kan vi stille op – ikke så meget. Øv. Her er såmænd nok at lave af andre ting end registrere, men databasen er hovednerven i stort set alt, hvad vi laver, så frustrationen er meget stor. Torsdag i denne uge var der lukket, da jeg var på arkivet i Møn, så også derfor er vi ikke nået så langt med registreringen. Vi har dog rundet 25.900, så vi kan ane de 26.000 ude i horisonten.

Mandag startede to ny i praktik. De skal kun være her i få timer om ugen, men de skal hjælpe med at lime løse etiketter på glas og flasker og hjælpe med at nummerere glas, der er færdige fra fotografen. De gjorde et fint stykke arbejde i mandags, så jeg håber, at de er stabile, så de kan være en god hjælp. De fik næsten ryddet bordet med glas, der skal have limet etiketter på, så det var dejligt.

Jeg har pakket flere kasser ud igen i denne uge, så nu er der vist lige under 100 kasser tilbage af det, vi fik fra Rosendahl. Der er arbejde til nogle måneder endnu. Damerne, der vasker flaskeglas, mangler kun en 6 kasser, så er de færdige med det fra Ardagh. De behøver imidlertid ikke at blive arbejdsløse. Jeg har lidt andre vaske-opgaver til dem – en del af flaskerne fra den første del af prøvesamlingen er nemlig også ret snavsede indvendigt, så dem kan de tage fat på om et par uger.

Ellers er der ikke sket ret meget. Næste uge får vi bl.a. besøg fra DR1/Antik og Auktion, så da bliver der nok at se til. Mere om det i næste uge.

I anledningen Holmegaards fødselsdag snupper vi lige et glas mere fra jubilæumskonkurrencen i 1950. Her med den, der vandt førstepræmien: Hesten er fremstillet af Tage Jensen, der tidligere havde været ansat på Kastrup Glasværk. Han var et halvt års tid før jubilæumskonkurrencen blevet ansat på Holmegaard Glasværk. At han gik hen og vandt førstepræmien ved konkurrencen var ikke populært blandt Holmegaards glasmagere (næm2204x14524).

næm2204x14524

Det var alt for denne uge.

God weekend

🙂

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: