Nyt fra Glasmagasinet uge 44

Denne uge er det desværre ikke blevet til så mange registreringer. Kun lidt over 100 fotos blev det til, og det er endda inklusiv lidt glas fra sidste uge. Det skyldes blandt andet, at Regin igen har været ramt af sit mandags-syndrom – igen i denne uge havde vi nedbrud mandag over middag, og så bliver det jo ikke til meget og alle gik tidligt hjem. Æv, æv.

Jeg selv har haft travlt med at sætte glas på plads fra sidste uge, nummerere denne uges fotograferede glas samt vedhæfte fotos til registreringerne. Jeg er som altid langt bagud med billederne, men nu er jeg i det mindste ved den sidste portion fra august måned. Det er en opgave, der tager længere tid, end man regner med. Nu da jeg også har to dage på arkiv, har jeg jo fået mindre tid til alle de mange gøremål inklusiv at vedhæfte fotos, men det skal jo gøres, så jeg snupper en portion hver dag og prøver ihærdigt ikke at være alt for langt bagud.

Onsdag startede en ny frivillig, som skal hjælpe med at registrere glas. Opstartsfasen er altid svær, og jeg bruger en del tid på at hjælpe de nye i starten, så af den grund fik jeg heller ikke lavet så meget selv onsdag formiddag. Men, fra næste uge starter to unge kvinder i arbejdsprøvning, som skal hjælpe med alle de praktiske opgaver i kælderen, så får jeg lidt luft igen. Det glæder jeg mig til.

De bedste opgaver er, når man føler, at man virkelig at man får udrettet noget. Det er i hvert fald meget synligt for de, der registrerer, for man kan se hvor mange antal glas databasen vokser med for hver dag. Damerne, der står for vask af flaskerne, har også en opgave, hvor de kan se synlige resultater. Stablen af tomme kasser vokser støt. Nu er der kun 9 kasser tilbage. På mærkværdigvis er bordene i hallen og hele tiden halvtomme, og reolerne med glas klar til registrering bugner. Jeg har igen måtte fylde mere på bordene og tømt endnu en palle med glas. Der er efterhånden flere stabler af tomme paller og sammenklappede flyttekasser i hallen. Antallet af fyldte kasser skrumper hver uge.

Ellers er der såmænd ikke sket noget særligt i denne uge. Vi har talt en del om, hvordan vi skal fejre Holmegaards jubilæum på næste torsdag, d. 5. november (hvor jeg holder lukket på glasmagasinet og er på Møn, så vi kan ikke engang fejre det på selve dagen). Måske bliver det til en god kage og flaget hejst. Vi får se.

Holmegaard har fejret sine runde mærkedage på mange måder. I 1950 indbød glasværket til en konkurrence blandt medarbejderne, hvilket resulterede i en række spændende glas. Denne vase er udført i forbindelse med konkurrencen. Den er med slibninger med gotiske buer og ruder, træer, glasværket, Holmegaards kronede svane og årstallene 1825 og 1950. Slibningerne udført af Knud Mielche 1950 til jubilæumskonkurrence. Vasen fik en 12. plads i konkurrencen (NÆM2204x1010342).

NÆM2204x10342

Det var alt for denne uge.

Bedste hilsener

Susanne

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: