Nyt fra Glasmagasinet uge 43

Jeg synes altså, at tiden går forfærdelig hurtigt. Jeg bliver virkelig helt overrasket hver gang vi når torsdag/fredag. Vi har nået knap 100 registreringer af glas. Jeg har ikke selv nået så forfærdelig mange registreringer desværre. Der har været så meget andet at se til. Nu er det torsdag og tid til at skrive blog igen.

Mette og jeg er ved at forberede et seminar om til afholdelse i marts næste år. Vi forsøger at finde oplægsholdere fra de nordiske lande, men det kniber lidt – de synes, at ideen er god. De kan bare ikke lige selv deltage. Vi holdt et lille status møde i mandags, og vi forsøger at finde egnede kandidater. Vi fik også talt lidt om muligheden for at finde en ny praktikant til at hjælpe med at nummerere glas mv. Samme eftermiddag kom der så faktisk helt ud af den blå luft en henvendelse fra en, der gerne ville i praktik. Det er jo bare alletiders – og jeg behøvede ikke at bruge en masse tid på at kontakte alle mulige instanser. Forhåbentlig får hun lov til at starte inden så længe. Det er jo stadig uvist, hvor længe vi kan holde skruen i vandet med registreringen. Foreløbigt fortsætter vi lidt endnu, men der mangler stadig penge til færdiggørelsen af registreringen af samlingen.

Mandag kom Per Lütkens fligefad, der har været til udstilling på glasmuseet i Ebeltoft, retur. Så nu kom et tilbage på sin plads. Så er der styr på det igen 🙂

Onsdag stod den på afdelingsmøde i Køge om formiddagen, så den dag gik jo også hurtigt. Om eftermiddagen gav jeg mig så i kast med at besvare nogle af alle de mange henvendelser med spørgsmål om glas, jeg får tilsendt. Sidste år var første gang jeg talte sammen. Det blev til lige knap 100 stk. Det bliver det nok også i år. Nogle dage vælter det bare ind. Der kommer i snit mindst to om ugen – for tiden synes jeg det er meget mere end det. Noget er ganske nemt. Andre er mere vanskelige, men også meget lærerige. Indimellem støder jeg på danske glas, som vi ikke har i samlingen, og jeg er nødt til at at spørge mig for og bruge tid på at lede i kataloger og tegninger. F.eks. har jeg lige haft en forespørgsel om et vinservice med slibninger på, som jeg ikke genkendte. Verner (som jo ellers kender det meste) mente, at det nok var noget fusk eller hjemmelavet, men mens jeg sad og skrev mit svar, ville jeg alligevel lige konsultere Bent Cadells tegninger over drikkeglas. Tænk sig – jeg fandt glasset dér, som en serie fremstillet på Kastrup Glasværk i 1960 til Bucha & Nissen. Tak til Bent for hans fine værk 🙂 Det er fantastisk. Vi bruger dem hele tiden.

På arkiverne kan de ikke helt begribe, at jeg ikke bare vil/kan arbejde på arkiverne hele ugen. Hvad mon kan være så vigtigt de andre dage på museet, har man fornemmelsen af, at de tænker. Derfor havde vi inviteret interesserede til et besøg i glassamlingen torsdag i denne uge. Der var desværre ikke så mange, der havde tid og lyst, men de syv, der kom, fik en kæmpe oplevelse, og de kunne godt se, at det her med glassene, det også er vigtigt og en kæmpe opgave. De ville i hvert fald gå hjem og prale – det er ikke mange, der får lov til at få den oplevelse at se samlingen.

Besøget af journalister sammen med folkene fra Rosendahl/Holmegaard munder formentlig ud i artikler til Antik og Auktion (tror jeg det var) samt TV-udsendelse med Skattejægerne. Det bliver spændende. Vi venter besøg i begyndelse af november. datoen skal lige falde på plads. Også borgmesteren har meldt sin ankomst i næste måned. Jo, der er virkelig fokus på Holmegaard Glasværks Prøvesamling lige for tiden 🙂

Nu, hvor vi er nået så langt med registreringen af prøvesamlingen, er det også blevet langt vanskeligere at søge i databasen. Generelle søgninger på en designer, en glastype f.eks. vase, en datering eller lignende giver nogle ret overvældende resultater. En søgning på ‘unika’ giver f.eks. 868 resultater, så jeg fortsætter rækken af fotos med unika fra samlingen med denne krukke af Per Lütken fra 1992 (NÆM2204x713)

02204x00000713

Det var alt for denne uge.

Husk, i denne måned kan man se Hammershøi keramik fra Kähler i Boderne. Mette har været på museets magasin med Kähler og fundet ting frem, som normalt ikke vises i udstillingen.

Bedste hilsener

Susanne

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: