25.000 glas er nu registreret!

Jeg skrev vist i sidste i sidste blog, at vi var ganske tæt ved at have rundet glas nr. 25.000. Det nåede vi i mandags. 🙂 Endnu en stor milepæl er rundet. Begejstringen over at have nået så langt er stor. Vi kan dog se på de resterende antal kasser, at der er lang vej endnu, inden vi når vejs ende. Så næsen er allerede sat i sporet efter nr. 26.000. For 5 år siden, da vi fik samlingen, havde ingen regnet med, at registreringen ville tage så lang tid, og at der ville være ret meget mere end 25.000 glas i samlingen. Men, det er der altså. Vi støder stadig på nye glas, som aldrig har set før, men der er også mange gengangere. Serierne vokser hele tiden. Hylderne bugner af glas. Det er et skønt syn.

Det er helt tydeligt, at jeg ikke har så mange timer på glasmagasinet mere pga. arkivarbejdet. Vi når simpelthen ikke helt så meget længere, men alle klør på det bedste de kan, og jeg glæder mig over de perioder, hvor jeg kan få lov til at sidde nogle timer og kun registrere glas. Torsdag i denne uge var glasmagasinet lukket, fordi jeg var på Møns arkiv. I stedet er der åbent i dag, fredag, og jeg har da heldigvis fået selskab af et par stykker, der meget gerne vil komme og registrere, selvom de normalt ikke plejede at komme om fredagen. Det er jo bare dejligt. Så er der blevet registreret glas, mens jeg har læst udkast fra Rømbøll igennem vedrørende kulturmiljøer i det område mellem Rønnede og Næstved, hvor der forhåbentlig engang kommer motorvej – det er også en del af mit museumsarbejde at lave sådan noget.

Jeg er stadig i gang med den store sending fra Rosendahl/Holmegaard. Der er rigtig mange glas, men det er heldigvis ret nemt at gå til. Det kommer dog nok til at tage mig et par uger, inden jeg er igennem det.

I hele sidste uge var glasmagasinet jo lukket, da jeg havde fået lov til at tage på seminar en hel uge og nørde sammen med en gruppe andre borgforskere fra Østersøområdet og de baltiske lande. Udover en masse foredrag var vi også rundt på Sjælland og se borge. Vi besøgte Gjorslev, og herfra er der en lille udsendelse fra Tv2Øst, som du kan se her: http://www.tveast.dk/video/2015-08-25/Borgforskere%20p%C3%A5%20bes%C3%B8g   hvis du skulle have lyst til at se, hvad jeg ellers render og bruger min tid til, når det ikke står i glassets og arkivernes tegn.

September er sidste måned i udstillingsrækkem om 10 kunstnere på 300 dage, hvor man kan se glas. I denne måned kan man se et udvalg af glas designet af Sidse Werner. Èn af de glas man kan se er denne vase (NÆM2204x2071), som jeg helt havde glemt, at vi har i samlingen, men som har en ret flot farve, der måske i virkeligheden ikke gør sig helt så godt på foto:

02204x00002071

Det var alt for denne uge.

God weekend

Susanne

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: