Nyt fra Glasmagasinet uge 26

Jeg synes, at tiden går alt for stærkt lige for tiden. Der er nok at se til,mens sommervejret alder vente på sig. Vi er stadig ferieramt på glasmagasinet, men det går alligevel okay med at registrere et helt pænt antal glas hver uge. Vi ligger stadig flot på omkring 100 glas. Der er i hvert fald hele tide tomme pladser på udpakningsbordene, så jeg åbner nye kasser hver uge.

Jeg har imidlertid igen i denne uge haft travlt med at lære arkiverne i Vordingborg og Stege at kende, så tirsdag var jeg til møde hele eftermiddagen og torsdag måtte jeg aflyse registreringsholdet og drage til Møn en tur. Så reelt set er der kun blevet registreret glas to dage i denne uge. Men, fra næste uge skulle der gerne være ro på igen på arkivfronten indtil vi når august. Herefter vil der ske lidt omrokering af dagene, hvor vi registrerer. Fra august er der aktivitet på glasmagasinet mandage, onsdage og torsdage.

Imellem turene til arkiverne er jeg er ved at lægge sidste hånd på kvartalsrapporten til Detlefs fonde, og jeg er også ved at få lagt fotos ind i Regin-databasen, så jeg ikke kommer alt for langt bagefter igen.

Med hjælp fra Susanne har vi flytte lidt rundt på medicinglas og parfume- og kosmetikglas. De stod lidt uhensigtsmæssigt, men nu har vi rykket lidt rundt på hylderne, så der er god plads igen. Det er altid svært at beregnet fra begyndelse, hvor meget de enkelte emner fylder. I kunstglas-samlingen har vi også måtte rykke lidt rundt for at have plads. Det er trods alt lettere at finde rundt i samlingen, når de enkelte temaer står samlet, og der er god plads mellem hylderne til at se, hvad der står og til at løfte glas ud.

Jeg vil meget gerne udvide glassamlingens bibliotek og katalogsamling med nye bøger og kataloger, som jeg ved, vi kan få god gavn af. Jeg synes dog, at det er svært at finde noget der er relevant. Ikke, at det ikke er der, men at det er svært at opspore.  Ved et lykketræf faldt jeg dog for noget tid siden over et ‘Kastrup katalog på ca. 20 sider uden år’ på en hjemmeside for antikvariater. Ud fra teksten mente jeg, at det var et katalog, vi ikke havde, så jeg skyndte mig at bestille det, inden andre kom mig i forkøbet. Det viste sig at være en mindre guldgrube, jeg har fået fingrene i. Det er simpelthen et Kastrup katalog fra før 1960-1965-kataloget. En del glas findes i det senere katalog, mens andre ting kun er her. Blandt andet nogle vaser, som vi ikke har kunnet identificere nærmere. Flere af dem fra Fyens Glasværk. Originaludgaven passer jeg godt på, og så kan vi bruge de kopier, jeg har taget, i det daglige. Jeg har taget et par fotos af de første par sider til inspiration.

foto 2

foto 3

 

Det var ordene for denne uge.

God weekend 🙂

Susanne

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: