Nyt fra glasmagasinet uge 24

Så gik endnu en uge med registrering af glassamlingen. Vi holder et tempo på omkring 100 glas om ugen for tiden. Lidt vel i underkanten, men vi har heller ikke været så mange. Heldigvis har jeg Susanne i praktik, som hjælper med praktiske ting. Jeg har på den måde fået tid til selv at få registreret lidt flere glas end ellers.

En del af de glas, jeg har haft i hænderne på det seneste, har vist sig at være dubletter. Det vil sige, at vi allerede har et par stykker af samme glas. Er der allerede flere af samme slags og størrelser, så pakker jeg glassene væk igen. Der er ingen grund til, at vi har alt for mange identiske glas. De fylder unødig plads op. Vi sælger ikke ud af de ekstra glas, men gemmer dem, så de kan bruges direkte i formidling eller andet, hvor det ikke gør så meget, hvis et glas går itu. I det nye museumsprojekt er der desuden også indtænkt et stort glasgulv, hvor man skal kunne gå ovenpå Holmegaard-glas. Det vil glassene også kunne bruges til. Det er såmænd heler ikke overvældende mange glas, der er tale om.

Tirsdag havde vi besøg af Niels Johnsen fra Glashistorisk Selskab i Holbæk, der bl.a. havde et par original kataloger med til os. En del af vores katalogmateriale har vi rent faktisk kun som en kopi, så det er helt dejligt, at når vi nu snart har slidt kopi-katalogerne op, at så har vi altid det originale liggende. At vi nu har været i gang med at registrere glas i 4 1/2 år tærer helt godt på bøgerne. Det kan ikke skjules, at bøgerne, katalogerne og tegningerne bliver brugt flittigt, selvom vi passer på dem. Så stor til til Niels for katalogerne 🙂

Mette er stadig i gang med arbejdet med de kommende glasudstillinger. Næste udstilling er med Per Lütken, og de glas er allerede nu pakket ned og gjort klar til afgang til Boderne. Nu gælder det Peter Svarrer og Sidse Werner, der også skal være klar inden sommerferien sætter ind.

Efter sommerferien skal jeg overtage museets arkiv på Møn og Vordingborgs byarkiv, så de næste uger bliver lidt kortere på glasmagasinet end ellers. Jeg skal ned og finde ud af, hvordan det skal gribes an, og de frivillige fra arkivernes arbejdsdage skal koordineres med glasmagasinets frivillige. Det er et større puslespil. Jeg håber, at det kommer til at gå op til de flestes tilfredshed. Vi skulle jo også gerne nå at passere glas nr. 25.000 i august/september, hvor bevillingen til glasregistreringen forfalder. Nå, mere om det en anden gang, når alt er faldet helt på plads.

I anledningen af prins Henriks fødselsdag i går, torsdag, er denne uges glasfoto denne fine brevpresser udformet som en krone. Den er designet af Michael Bang og udført for prins Henrik i 1985 (x5712).

02204x00005712

Det var ordene for denne uge.

God weekend til jer alle

Susanne

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: