Nyt fra Glasmagasinet uge 21

Denne uge har vi igen knoklet for at rydde bordene i hallen. Det er lykkedes ret godt. Der er stadig en noget tilbage, som vi ikke har nået at få væk eller endnu ikke har opgivet at finde i arkivalierne. De fleste af bordene er nu flyttet ind til væggen, og de tomme borde er stillet oven på hinanden eller skubbet sammen. Torsdag i næste uge kommer elektrikeren og ordner lyset, og når han er færdig, så skal der pakkes nye glas ud. Det glæder vi os alle sammen til 🙂

Vi er stadig ramt af ferie. Det er efterhånden længe siden, at vi har været fuldtallige alle dagene. Sådan fortsætter det de næste uger. Vi andre arbejder dog på højtryk. Nu er vi nemlig meget tæt på at runde 24.000. Det gør vi formentlig i næste uge, der dog bliver meget kort. Kun torsdag og fredag er jeg på glasmagasinet. Her er lukket de andre dage pga. af pinse og møder mv.

Jens og jeg har arbejdet på at få sendt scanninger af katalogsider og fotos afsted til journalisten fra det svenske blad Retro. Hun ville have ALLE fotos af Carnaby og Otto Brauer vaser. Heldigvis opgav hun Palet. Det tager vi en anden gang. Jens har virkelig været på arbejde for at sende de bedste fotos afsted. Skulle vi have sendt foto af Palet afsted også, så havde det været en drøj omgang. Der er virkelig mange elementer. Formentlig kommer billederne med i næste nummer af Retro.

I museets afdeling i Boderne er der en efterhånden temmelig gammel særudstilling om Holmegaard Glasværk. Mette har udtaget nogle af glassene fra denne del til sin udstilling om Jacob E. Bang, og vi bruger nu anledningen til at få skiftet lidt ud i glassene. Jeg har derfor været i prøvesamlingen og fundet et par ting, der kunne bruges. Så selvom der egentlig ikke er tid til at lave nye udstillinger, så kan vi på denne måde ret hurtigt give et par af montrerne en tiltrængt ansigtsløftning og nye skilte, så det kommer til at ske løbende hen over sommeren.

Ellers er der faktisk ikke sket det helt store i denne uge.

Denne uges foto bliver denne lille fine fastblæste bonbonniere, der indgår i studiesamlingen nr. 193. Den er sandsynligvis af Holmegaard fabrikat, men findes ikke i kataloget fra 1853 og kan derfor også være et engelsk importeret stykke derfra, hvor Holmegaard Glasværk har hentet formen til sine glas (NÆM2204x18697)

02204x00018697God pinse.

Bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: