Nyt fra Glasmagasinet uge 8

Ind imellem synes jeg, at tiden bare suser afsted. Det er allerede fredag igen. Registreringen forløber fortsat i forrygende tempo. Allermest synligt er det, at jeg pakker så mange kasser ud hver uge, at det tydeligt ses i mængden af kasser i hjørnet af den store hal – der bliver helt tydeligt færre og færre kasser. Hvor man tidligere godt kunne blive ret bekymret for, om vi nogensinde skulle kunne nå igennem det store bjerg af kasser, så er jeg mere fortrøstningsfuld nu. Vi har nu passeret glas nr. 22.500, selvom databasen stadig driller os med kortere og længere nedbrud.

I tirsdags kom Betina fra Køge et smut forbi for at gøre rent. Hun var overrasket over, så meget nyt der var kommet på hylderne siden december, hvor hun senest var her. Hun kunne tydeligt se, at der var sket meget siden sidst 🙂 Det er dejligt at få at vide, at andre også kan se det.

Inden vi flyttede fra kælderen op i stueplan, havde vi en del glas, som vi slet ikke kunne identificere. Da vi flyttede alle kasserne med glas op i hallen for at få plads til flere reoler, blev disse glas pakket ned. Der har de så stået i ro og mag og i al glemsel lige siden – indtil nu! Jeg er begyndt at pakke glassene ud. Noget af det får vi sikkert stadig problemer med, men andre ting kunne jeg straks genkende. der var bl.a. et par låg, som nu har fundet deres rette ‘ejermand’. Vi er blevet klogere – meget klogere – siden vi pakkede disse glas ned for snart to år siden 🙂

Jens har været vikar for John et par uger nu, men jeg har talt med John, der forventer snart at kunne vende tilbage. Foreløbig prøver han at komme på torsdag i næste uge og se, hvor langt han når. Det er dejligt, at høre, at han har det godt igen. Vi har alle været meget bekymrede for ham. Jens har lovet at hjælpe med, hvis John endnu ikke har kræfterne til at tage alt det, der skal fotograferes på én gang. Det har også været hyggeligt med besøg af Jens. Det er jo ikke så tit, jeg ser mine kollegaer.

Og så til en lille reklame: Imorgen, lørdag d. 21. februar, åbner Galleri Dragehøj en udstilling med fusk fra Holmegaard Glasværk. Galleri Dragehøj har dog ikke lånt noget fra Prøvesamlingen. Dels er det lidt besværligt at udlåne glas til udstilling til private gallerier og omkostningsfyldt på grund af forsikring med videre, dels er der, modsat hvad mange tror, ikke ret meget fusk repræsenteret i samlingen. Men, lidt er der. For nylig har vi registreret denne enhjørning, som vi dog ikke har en ‘kunstner’ eller årstal til.

02204X00021788

Idag, fredag, har jeg været et par timer på glasværket sammen med to konsulenter, der skal hjælpe museet med fondsansøgning til Real Dania. Det gik fint, og vi var rundt og se på bygningerne, men sikke en kold fornøjelse. Her i Næstved har vi haft 0 grader og slud hele formiddagen. Så er det godt med et dejligt varmt kontor 🙂 Men, det er så trist at se de tomme bygninger på glasværket. De har det ikke godt. Forhåbentlig bliver museet til virkelighed, så vi kan få nogle af bygningerne i brug igen også istandsat.  Ellers går der nok ikke mange år, før det er for sent at redde bygningerne. Der arbejdses hårdt på sagen. Så vi krydser fingre.

Det var alt for denne gang.

God weekend

Susanne

 

 

One Response to Nyt fra Glasmagasinet uge 8

  1. Peer Nielsen siger:

    Hej Susanne
    Det er lige før jeg tror at det er mig der har lavet den.
    En lidt tidlig ting fra mig. Den er nok fra starten af 1990´erne. Ingen farver, små tilføjelser såsom horn i panden. Også minder hovedet nok lidt om en drue agurk 🙂

    Jeg må lige kigge på den når jeg er på besøg næste gang

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: