Nyt fra glasmagasinet uge 7

Selvom det har været vinterferie, så har vi haft travlt her på glasmagasinet. Jens var forbi både mandag og tirsdag for at fotografere glas. Så der var travlhed mandag med at få nummereret og sat på plads, inden han kom igen om tirsdagen. Ellers var der ikke plads på vores foto- og nummereringshylder. Vi har nemlig et meget lavpraktisk system dels med to reoler til glas, der skal fotograferes, dels to reoler til glassene, når de er blevet fotograferet. Her står de klar til at blive påført et nummer og komme på plads. Der er plads til ca. 150-170 genstande på hvert sæt reoler alt efter størrelse. Men, lige i øjeblikket hvor registreringen går super stærkt, så er både hylderne med glas til fotografering (som skal bæres i kælderen) oppe på kontoret og dem nede i kælderen fyldt i løbet af kort tid. Selvom det propper lidt til, så er det rigtig, rigtig godt, at vi nu får registreret så meget igen. Vi nærmer os glas nr. 22.500.

Enkelte af de frivillige har holdt lidt ferie,  og jeg holdt en feriedag i onsdags, men ellers har vi, som skrevet, arbejdet, som vi plejer. Jeg pakker stadig ud på livet løs. Der er vel ca. 12 paller tilbage af kunstglasset – med hver 12 kasser. Alene i denne uge har jeg tømt fire kasser med lidt af hvert. Især har der været en del af Per Lütken glas, men også flere af Torben Jørgensens inklusive flere af hans massive brevpressere og skulpturer.

Torsdag havde vi et kort besøg af Peer (tidligere glasmager på Holmegaard) fra Rosendahl/Holmegaard. Han havde et par lånte genstande med retur til os, og så skulle han låne en boltsaks til klukflasker med til Hørsholm. Det er med at udnytte ekspertisen, mens den er her, så jeg fik lige Peer til at gå en runde ved vores borde ude i hallen. Han kunne da hjælpe med et par enkelte stykker, så det var ikke så tosset endda 🙂

Ellers er der ikke sket det store. Næste uge bliver mere travl, og min kollega Else kommer et smut forbi igen på mandag. Hun er jo i gang med sin interview-runde, og denne gang er det Stanislaw, der skal fortælle om sin tid på glasværket. Alle interviewene bliver renskrevet. Anne har lovet at give en hjælpende hånd med det, da hun er vant til den slags fra sit tidligere job. Jeg glæder mig meget til at læse dem.

For nogle uger siden pakkede jeg en hel masse glas ud af kasserne, der er designet af Sidse Werner. Nu er de efterhånden blevet registreret allesammen. Det har bestemt ikke været en let opgave at identificere glassene. Det krævede blandt andet en grundig oprydning i hendes tegningsmateriale. Her er et eksempel på det, jeg pakkede ud. En lille unika skål i klart og meget friskt lysegrønt glas fra 1974 – et år hvor hun tilsyneladende lavede en del eksperimenter (NÆM2204x21704)

02204x00021704

Det var alt for denne uge.

God weekend

Susanne

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: