Nyt fra Glasmagasinet uge 6

Det er ikke nemt, når man en sjælden gang fraviger reglen – flere har spurgt, hvorfor, der ikke kom et indlæg på bloggen i fredags. Jeg håber, at alle med bloggen for i dag også har fundet den om sidste uge, der blot blev skrevet i mandags.

Flere har sikkert også nu opdaget, at museet gamle hjemmeside er blevet lukket. I den forbindelse er der også blevet spurgt til, hvordan man så ser på glas fra prøvesamlingen via nettet. I bloggen i mandags henviste jeg til siden ‘museernes samlinger’, som er den officielle indgang til stort set alle de danske museers samlinger,  og skrev, at den kræver en tålmodig mand/kvinde at finde rundt i. Jeg kan desværre ikke komme det nærmere. Den er virkelig vanskelig at finde rundt i –  for ikke at sige umulig. Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke engang selv kan finde prøvesamlingen ad den vej. Jeg beklager det meget og har bragt problemstillingen videre til kommunikationsafdelingen, der står for Næstved Museums nye hjemmeside. Jeg er helt klar over, at den side, hvor man kunne søge på glas nu mangler. Der var jo en grund til, at vi valgte at offentliggøre vores arbejde og også glassamlingen på nettet – netop fordi, der var en efterspørgsel om det udefra. Siden har været blandt den mest besøgte på Næstved Museums hjemmeside de sidste 4 år. Jeg håber inderligt, at det igen bliver muligt at se glassamlingen via den nye hjemmeside. Men, der går nok en rum tid endnu, inden det sker..

Ellers går det strygende med vores registreringsarbejde. I den forgangne uge har vi faktisk registreret ca. 200 genstande. Jeg tror, det må være en rekord. Lige så hurtigt, som jeg kan pakke glas ud af kasserne, lige så hurtigt bliver bordene tømt. Det er helt vildt – og dejligt, at der sker noget. Dels har der været en del nemme ting imellem, dels kan jeg godt mærke, at Claus er blevet ansat. Det betyder meget at have en ekstra hjælpende hånd 37 timer om ugen. Vi har således nu rundet glas nr. 22.200.

Til gengæld så mangler vi i høj grad vores fotograf John. Med den fart registreringen skyder i øjeblikket, så bugner hylderne med glas til fotografering i den grad. Jens har dårligt tid, men jeg håber, at han kommer igen på mandag, så vi komme lidt til bunds i det.

Jeg forsøger at skifte lidt imellem de glas, jeg viser her på bloggen, og forsøger efter bedste evne at finde noget spændende og eventuelt anderledes. Denne gang har jeg valgt denne unika lysestage designet af Michael Bang i 1971 (x21476).

02204x00021476

Glasmagasinet holder ikke vinterferie, så jeg er tilbage igen på næste fredag med nyt fra glasmagasinet.

God weekend

Susanne

 

Reklamer

3 Responses to Nyt fra Glasmagasinet uge 6

 1. Benny Berg siger:

  Kære Susanne

  Tak for dit svar og tak dit ærlige nyhedsbrev vedr. adgang til registreringsarbejde.
  Sammen med en god ven driver jeg en lille glasside på facebook

  https://www.facebook.com/groups/heartofglas/

  Og jeg har brugt jeres registringer mange gange, når der er blevet spurgt til glas man ikke selv kender. Det er tæt på en katastrofe at der ikke længere er nem adgang til jeres data. Håber at i finder en brugbar løsning igen

  🙂 Benny

 2. Lis Larsen siger:

  Unica lysestagen er vel Michael Bang?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: