Nyt fra Glasmagasinet uge 5 – vi har nu nået glas nr. 22.000

Så får I nyt fra Glasmagasinet med et par dages forsinkelse. Jeg måtte tage en af mine meget sjældne sygedage i fredags, men nu er jeg helt frisk og klar igen.

Man tør næsten ikke sige det højt, men nu ser det ud til, at Regin virker helt normalt igen. I hvert fald har det gået helt forrygende i uge 5 med at registrere glas. Mandag slog vi rekord med omkring 80 registrerede glas på bare én dag! Det betyder så også, at vi nu har rundet glas nr. 22.000 🙂 Det tynder også godt ud i kasserne med uregistrerede glas. Vi begynder nu at kunne se en ende på det første del af samlingen. Der er dog lang vej endnu. Flaskesamlingen mangler stadig.

Med flaskesamlingen fra Ardagh fik vi også en model af en ovn. Den har nu stået og ventet på at blive gjort rent og samlet igen. I mandags fik vi besøg af Stanislaw, der annoncerede at nu skulle det være-  nu kommer han og samler den for os. Vi har fået lov af Bevaringscenteret at gøre det selv. Fordelen er, at Stanislaw ved, hvordan den skal se ud i samlet tilstand. Lige nu ser det stort set sådan her ud:

 

ovn1ovn2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én af posterne i glasregistreringen, som vi dårligst kan undvære, er vores fotograf. Desværre er John blev ramt af en blodprop. Han er i bedring, men har måtte melde afbud for en længere periode. Heldigvis har vi stadig Jens på museet, så han var her i torsdags og tage fotos af glassene. Jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort uden Jens?

Næstved Museums gamle hjemmeside er nu blevet lukket. Man kan dog følge bloggen fra den nye hjemmeside: http://www.naestved-museum.dk. Desværre er det ikke længere muligt at følge vores registrering. At overføre data fra Regin til hjemmesiden er en ikke helt ukompliceret proces, som vores gamle webmaster imidlertid havde helt styr på. Om man fremover vil kunne finde vores registrering på hjemmesiden, ved jeg desværre ikke. Man kan ty til indgangen til alle museernes samlinger på denne adresse: https://www.kulturarv.dk/mussam/Forside.action, men det kræver en vis portion tålmodighed at gå ind i Holmegaard Glasværks Prøvesamling ad den vej.

Det var alt for den forgangne uge.

Bedste hilsener

Susanne

 

 

 

2 Responses to Nyt fra Glasmagasinet uge 5 – vi har nu nået glas nr. 22.000

 1. Benny Berg siger:

  har en anbefaling af hvordan det er nemmest at bruge søgningen på den anbefalede side – den virker noget omstændig

  Har tidligere brugt den gamle side rigtigt meget, og den var et uvurdeligt opslagsværk

  • Kære Benny

   Det er dejligt, at du har haft stor glæde af, at kunne søge på glas via museets gamle hjemmeside. Jeg har desværre ingen gode råd til søgning på den anbefalede side – jeg har selv problemer med at søge via den!

   Mede venlig hilsen
   Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: