Nyt fra prøvesamlingen uge 2

Så er vi startet op efter juleferien. Vi har nu passeret glas nr. 21.600. Mandag og tirsdag gik det nemlig – trods tekniske udfordringer med Regin – ret kvikt med at registrere glas. Torsdag derimod brød systemet nærmest sammen, og det blev ikke til ret meget arbejde.

Mandag startede Claus i løntilskudsjob. Claus skal efter planen være her til begyndelsen af juli. Nu skal han læres op i alle arbejdsgangene, men det går faktisk rigtig godt allerede. Alle de fotograferede glas er også nummereret og sat på plads i kælderen her fredag inden middag.

Ellers sker der såmænd ikke det store her. Nu skal året lige begynde. Næstved Museum har fået en ny afdelingsleder i Mette Bruun, der er uddannet kunsthistoriker. Hun skal sættes ind i alle museets funktioner, arbejdsplaner og gøremål. Det bliver også til et besøg på glasmagasinet om en 14 dages tid. På mandag kommer min kollega, Else Gyldenkærne, og vikarierer lidt for mig et par timer. Jeg er nemlig sat på det hold, der skal tage sig af Danmarks Borgcenters udstillinger og forskning. Første møde er mandag formiddag. Bagefter gælder det møde med direktøren for Detlefs Fond. Så mandagen bliver altså travl. Jeg tror, at der bliver nok at se til i det nye år både med glasregisteringen, men også med arbejde på Holmegaard-museumsprojektet og Danmarks Borgcenter.

Databasen på hjemmesiden blev opdateret lige inden jul. Hvad der kommer til at ske med databasen, når den gamle hjemmeside lukker om en uges tid, ved jeg endnu ikke. Skulle den blive lukket, inden jeg når at skrive ny adresse ud, så kan vi altid findes via http://www.museerne.dk eller på Næstved Museums Facebook side. Her bliver bloggen nemlig også lagt ud hver uge.

Denne uges for er denne flotte unika fad af Kylle Svanlund fra 1973 (x20690).

02204x00020690

Her på falderebet vil jeg henvise til en publikation, der er kommet om Holmegaard-museumsprojektet. Den findes på Næstved Kommunes hjemmeside: http://www.naestved.dk/Service/NytOgPresse/December2014/Holmegaard.aspx

Her kan man (måske) blive klogere på de ideer og tanker, som museet og kommunen har med det store projekt.

God weekend.

Susanne

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: