Nyt fra Glasmagasinet uge 49

Allerførst: Jeg må holde op med at fortælle, hvornår der starter en ny i løntilskudsjob. Det er helt håbløst. Claus vil meget gerne begynde – men kommunen har glemt at udfylde papirerne, så han er ikke startet endnu! Øv, øv.

Men, intet er så jo skidt, at det ikke godt for nået andet. Mandag fik jeg istedet tid til at skrive mine tekster til Liv og Levn færdige, så Jens kunne få det sat op. Årsskriftet går i trykken på mandag, så vi har travlt. Det skal jo nå ud til alle museumsforeningens venner inden jul. Vi skal lige have den sidste artikel om det nye Holmegaard-museum med, men det får vi imorgen, lørdag!

Denne uge har vi ikke fået lavet helt så meget, som vi plejer. Dels har vi været ramt af en del sygdom, dels holdt vi julefrokost igår. Så da blev det heller ikke til så meget. Op til julefrokosten har jeg ikke pakket så meget glas ud. Vi havde brug for bordene, hvis vi alle skulle kunne sidde ned. Der er nemlig 31 frivillige lige i øjeblikket samt to i arbejdsprøvning, så selvom et par stykker ikke kunne komme med, så var vi en helt pæn flok alligevel. Vi fylder godt op. Det var ikke bare fest og ballade det hele. Verner havde igen i år fundet et film frem fra gemmerne om Holmegaard Glasværk.

Torsdag formiddag havde vi også besøg af en lille flok frivillige og museumsinspektører fra Museum Lolland-Falster, der var på besøg for at se, hvordan Næstved Museums magasiner er indrettet, og hvordan arbejdet med glassamlingen foregår. Det var ret hyggeligt. Jeg håber, at de fik noget ud af det. Vi fik tilbud om et genvisit. Det kunne være meget interessant. Museumsmagasiner er meget forskelligt indrettet. Alt for tit har museerne måtte tage til takke med mere eller mindre tilfældige bygninger sådan hist og her, hvor kommunen eller museet selv har kunnet finde plads. Tidligere tog man det vist ikke så tungt, om der var fugt og træk – sådan er det ikke længere. Næstved Museums magasiner er heller ikke oprindelig tænkt som museumsmagasin, men fungerer rigtig fint. Her er tørt og godt.

Og, så vil jeg slutte af med et spørgsmål. For nu har jeg pakket hele tre af sådanne sole ud af kasserne. De har ingen signatur. Mon nogen her ved, hvem der har designet dem? De er ret store og massive. Kan det være Sidse Werner? Et gæt – de er nemlig ikke i hendes tegninger.

 

foto sol

Det var lidt at tænke over i weekenden 🙂

Susanne

2 Responses to Nyt fra Glasmagasinet uge 49

 1. Peer Nielsen siger:

  Hm! Det var en jule frokost jeg godt gad.
  Også Verners film:-)

  glas solen kan jeg desværre ikke hjælpe med. Har aldrig set den før

  • Susanne Outzen siger:

   Hej Peer – hov har først lige set din kommentar. Ja, vores julefrokoster er både faglige og hyggelige 🙂 Næ, der er såmænd heller ikke andre, der har kunnet hjælpe. Den er godt nok svær. Mange hilsener
   Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: