Nyt fra Glasmagasinet uge 48

Så blev det fredag igen. Denne gang er der såmænd ikke så meget at berette for den forgangne uge. John og Lis holder en velfortjent ferie sydpå, så vi har ikke fået fotograferet glas i denne uge. Jeg ved derfor ikke, hvor mange glas, vi har fået registreret. Vi har dog passeret 21.150, så en del har vi da nået. John og Lis kommer på overarbejde, når de kommer tilbage fra ferie, tror jeg. Der er allerede meget, der står og venter.

Foredraget på Fyn gik rigtig fint, selvom der ikke kom så mange, så blev det da en fin eftermiddag. Måske var det ikke interessant nok til at tiltrække folk, ellers også skete der bare andre vigtige ting den lørdag?

Databasen på hjemmesiden er netop blevet opdateret. Den har ændret udseende en lille smule, men jeg håber, at det er til at finde ud af alligevel.  I forbindelse med foredraget i lørdags lovede jeg at udarbejde en lille manual til ‘den gode søgning’ i databasen. Jeg har prøvet lidt forskelligt, men må konstatere, at man ikke kan søge på samme måde på hjemmesiden, som man kan i det system, vi sidder og taster ind i. Jeg tror, at Kulturstyrelsen slet ikke har tænkt på, at man kan bruge systemet på den måde, som vi gør her i Næstved. Der er ikke så meget at gøre, når du søger. Nøjes med at bruge ét ord, fx. rødvinsglas; Ranke; Jacob; vase eller andet f.eks. et varenr. Skriv ikke f.eks. ‘Ranke rødvinsglas’ – det giver dårligt resultat. Der er heller ikke et tema som ‘belysningsglas’. Skriv istedet: pendel; bordlampe eller lignende. Der kan søges på ethvert ord, som vi har brugt i registreringen. Så må man leve med, at man skal se mange ting igennem i den liste, der nu kommer frem. Håber det kan bruges. Ellers mail til mig, hvis du har spørgsmål om genstande, du ikke kan finde: suo@museerne.dk. det kan bruges 🙂

Onsdag i denne uge var jeg på kursus i håndtering af museumsgenstande. Det var meget interessant. Nu ved jeg lidt mere om, hvordan vi skal behandle museets genstande, hvordan de skal pakkes, og håndteres i det daglige og til transport.

På mandag starter Claus i løntilskudsjob på glasmagasinet. Denne gang skulle den være god nok. Jeg krydser fingre. Så den næste tid skal jeg bruge til oplæring af Claus i alle arbejdsgangene. Claus ved lidt om glas i forvejen, så jeg håber, at det bliver forholdsvis enkelt for ham at komme ind i tingene.

Og, ellers har jeg brugt fredagen til at lave lidt af de andre ting, som jeg også har til opgave, nemlig besvarelse af spørgsmål og Kähler-keramik. Nu er jeg nået hele bunken igennem. Det er dejligt.

Til denne uge har jeg valgt dette foto af dette påskeæg af glas designet af Michael Bang 1982 (x20004).

02204x00020004

God weekend

Susanne

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: