Så rundede vi glas nr. 21.000

Ja, som overskriften siger, så rundede vi i den forgangne uge genstand nr. 21.000! Åh, det er så dejligt, hver gang vi runder et tusind-tal. Det giver sådan en dejlig følelse i maven. Følelsen varer dog ikke længe – nu skuer vi allerede fremad til 22.000, og man har følelsen af, at der er uendeligt langt derhen. Den følelse har vi, indtil vi runder de 500. Først da kan man igen begynde at se en ende på det. Det er egentlig mærkeligt. Nå, men vi har i hvert fald også været meget flittige. 150 genstande er det blevet til. Det hele er behørigt blevet fejret med kage. Meget og lækker kage.

Det har været en travl uge. Dels har vi alle knoklet på for at nå 21.000, dels har jeg været optaget af andre gøremål.

Onsdag var jeg på glasmagasinet for at få skrevet lidt tekster færdig til Jens samt finde ting frem til foto til Liv og Levn. Hvis ellers Jens er tilfreds med sine fotos, så er vi færdige med dem. Så mangler kun de sidste tekster. Vi ændrede nogle af mine temaer – Jens synes ikke, at det ville gøre sig godt på foto. Det måtte jeg også give ham ret i. Så derfor skal der også skrives nye tekster. Vi skal snart være færdige. Det hele skal i trykken og sendes ud til museumsforeningens medlemmer inden jul. Onsdag var der også revision på Næstved Museums magasiner. Det vil sige, at vi har besøg af en revisor, som hjemmefra har valgt nogle genstandsnumre, så vi så skal finde frem til ham på stedet. Han skal tjekke, at vi har styr på vores genstande – genstande, som vi enten selv har indsamlet, eller som folk jo gennem tiden har afleveret på museet til eftertiden. Målet er, at vi kan finde alt, hvad han beder om. Det lykkes ikke hvert år. Desværre. Er en genstand sat forkert på plads i forhold til det registrerede, så er det stort set ligesom på et bibliotek helt umuligt at genfinde den blandt de tusindvis andre ting. Og, så kan en genstand være udlånt, placeret i udstilling eller ligge på museumsinspektørens bord til forskning. Der er mange muligheder. Er der alt for meget rod med vores genstande, så bliver vi indberettet til Kulturstyrelsen – og det er ikke godt. Revisoren kom ikke på besøg i glassamlingen i år. Her plejer da også at være orden i tingene 🙂

Torsdag fik vi besøg af Poul Lyng, der er flaske-specialist. Poul har lovet at hjælpe med at få vores registreringer af flaskesamlingen gjort endnu bedre. Jeg skal hilse omkring mig, så hvis nogle af jer kender Poul, så er der altså en hilsen fra ham gennem mig. Poul bor i Ringkøbing, så han følger med via nettet og kommer med kommentarer. Nu skulle han lige se de fysiske forhold her på stedet, og vi skulle aftale, hvordan vi får det til at fungere i det daglige. Vi vil være nødt til at sende opklarende fotos til ham  indimellem. Jeg glæder mig over, at vi nu får mere hjælp til flaskesamlingen. Jens og Bjarne gør det godt, men de kommer også til kort ind imellem. Desuden kan nogle af de første registreringer godt trænge til et eftersyn.

I dag, fredag, er startet med et møde (det første) i vores samlingsteam, hvor jeg har fået lov til at være med. Vi er seks personer i gruppen, der alle har til opgave at registrere museets samlinger. Nogle af os mere  end andre. Der er mange udfordringer med, hvordan vi gør det bedst muligt, hvordan vi opbevarer genstande og håndterer dem, hvordan vi får ryddet op og ordnet gamle magasiner og sørger for, at alt er i pæn orden, så vi kan finde vores genstande og ved mest muligt om dem. Præcis som jeg gør her på glasmagasinet sammen med de frivillige. Bare i større skala.

Her til middag skulle jeg have haft besøg af Magnus og Maria Berntsen fra Rosendahl, men de har desværre måtte melde afbud. Så har jeg fået tid til lidt andre gøremål inden næste hold besøgene kommer. Så ingenting er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Det er ellers hyggeligt, at få besøg fra Rosendahl. I går aftes fik jeg også besked om, at der kommer besøg fra Glasmuseet i Ebeltoft kl. 13.30. Det er første gang, at de er her, så det bliver spændende at høre, hvad de siger til glassamlingen og projektet om det nye Holmegaard-museum. De er inviteret med som samarbejdspartner, mener jeg, og vi skal huse en af deres glasudstillinger i Boderne i efteråret.

Lørdag går turen hjem til Fyn, til Odense, til foredrag hos Fynske Glasvenner. Gad vide, hvor mange der kommer?

Jeg ved godt, at jeg tidligere har vist et foto af ‘sarkofagen’ – det flotte cigarsølvskrin. Ulla har været så sød at pudse det, så der kunne blive taget et ordentligt foto af det. Her er det bare mit hurtige snapshot, men nu kan man meget tydelige se det flotte håndværk, så I får den altså lige igen.

foto

God weekend

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: