Nyt fra Glasmagasinet uge 46

I denne uge har vi været meget flittige. Jeg har i hvert fald en følelse af, at vi har været meget flittige alle sammen. Vi har fået registreret 120 genstande i denne uge – ikke kun glas, men også forskelligt værktøj, som Henning er gået i gang med at få has på. Hylderne med glas klar til registrering bugner også, og jeg synes, at bordene blive tømt lige så hurtigt, som jeg kan pakke nyt ud. Ikke at bordene bliver helt tømt, for vi har efterhånden mange ting, som har stået der længe. Men, heldigvis løser nogle af mysterierne sig ind i mellem, og det er dejligt, når det sker! Jeg har igen fundet nogle kasser med Torben Jørgensens massive brevpressere. Uh, hvor er de kasser tunge. Også Per Lütkens glas er der kommet en del af på det sidste. Det er helt utroligt, som det bare bliver ved og ved! Hvor har han dog bare produceret meget glas. Det kommer ikke engang i bølger – det er meget konstant.

Jens og jeg arbejder stadig på Liv og Levn. Vi er lidt bagefter. Jens mangler stadig at fotograferet en del glas, og jeg mangler også at få skrevet teksterne helt færdige. Men, vi arbejder på sagen begge to. Jeg har dog sjældent fred og ro til at skrive, mens der er frivillige, så jeg er desværre ikke helt flittig nok. Vi skal dog nok nå det. Næste onsdag tager vi fat igen med at fotografere. Det er nemlig rarest at gøre det en dag, hvor der ikke er andre. Så er der fred til det.

Idag har jeg brugt en times tid på at tale med en, der gerne vil starte i løntilskudsjob her på Glasmagasinet. Det virkede meget lovende, så nu må vi se, hvad der sker. Hvis alt går som det skal starter han 1. december. Nu håber jeg, at det vil lykkes denne gang, selvom jeg har vænnet mig til at klare alle opgaverne alene. Jeg når det, jeg når, og nogle ting må bare vente lidt længe.

Jeg har stadig rundvisninger på Borgcenteret i Vordingborg om fredagen, når der er brug for det. I eftermiddag står den derfor på halvanden times rundvisning for en lille gruppe, inden jeg har fri. Det er fint at kunne holde det lidt ved lige hen over vinteren, så min viden ikke går helt i glemmebogen.

Ellers er der faktisk ikke sket det store. Næste uge bliver dog mere travl. Blandt andet skal jeg have forberedt foredrag til næste lørdag, hvor jeg skal en tur til Odense og fortælle om arbejdet med glassamlingen for de Fynske Glasvenner. Og, så skal vi også lige nå at runde glas nr. 21.000 – jeg håber og tror på, at vi når det 🙂

Ugens glas bliver et Tårnholm hvidvinsglas designet af Jacob E. Bang i 1934 (x19839). Mest fordi jeg synes, at farven er så flot.02204x00019839

 

Det var alt for denne gang.

God weekend til alle

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: