Nyt fra Glasmagasinet uge 43 – så har vi rundet glas nr. 20.500

Så er det blevet tid til at skrive blog igen. Jeg sprang sidste uge over, da jeg tillod mig at holde en enkelt feriedag fra glasset 🙂

Men, ellers skrider det stadig langsomt, men sikkert fremad, således at vi nu har passeret glas nr. 20.500. Jeg er stadig håbløst bagud med at vedhæfte fotos til de enkelte glas-registreringer, men forsøger dog at følge med så godt, jeg kan. Der er ikke megen tid til alt det sjove dvs. registrering af glas, når alt det andet praktiske med at nummerere, sætte på plads, vedhæfte fotos og skrive artikel til museets årsskrift også skal passes.

Jeg kan ikke huske, om jeg har nævnt det tidligere, men dette års Liv og Levn kommer til at handle om Prøvesamlingen. Det er en stor udfordring at folde hele glassamlingen, altså lidt mere end 20.000 glas ud på ca. 30 sider. Jens laver layout, og jeg skriver tekst og finder genstande frem. Jeg håber, at resultatet bliver tilfredsstillende for læseren. Der skal være lidt tekst om Holmegaards Glasværk – og de andre glasværker – samt om glassamlingens indhold. Selve glassamlingen skal præsenteres på 25 sider under 25 forskellige temaer og ialt 25 fotos af genstande, som jeg har opdelt samlingen i. Jo, det er lidt af en mundfuld, jeg har givet mig selv til opgave.

Når der lige er et kvarter til overs ind imellem, så åbner jeg kasser og pakker ud. Den anden dag fandt jeg et par kasser med kontorartikler, dørskilte, klicher til tryk og stempler. Desuden er der flere fund fra renæssance-glashytterne i Jylland. Der dukker en lille portion af glasskår, restaffald fra glasproduktionen m.m. op med jævne mellemrum. Det overrasker mig, at der er så meget i prøvesamlingen af arkæologiske fund fra disse steder. Normalt burde det ligge på de museer, hvor lokaliteterne hører til. At vi nu har så stor en samling gør dog, at vi nemt vil kunne lave en lille udstilling om renæssancens glasproduktion i Danmark uden at skulle ud at låne fra andre museer. Så det er jo helt godt.

Mandag havde vi besøg af Lise, der forhåbentlig bliver min nye medhjælper fra d. 10. november. Lise har i forvejen lidt kendskab til museumsarbejde og har prøvet at registrere i databasen Regin, så hun vil forholdsvis nemt kunne tilgå registreringsarbejdet. Det glæder jeg mig til.

Arbejdet med flaskesamlingen skrider også pænt fremad. Det er dér, man virkelig kan se, at der sker noget. Der bliver tømt kasse på kasse, og de to piger, der er her i arbejdsprøvning samt Inger sørger for, at løse etiketter bliver limet fast, og at de rengjorte flasker bliver pakket ned, så de er klar til registrering senere. Det er en kæmpestor og uundværlig hjælp for mig.

Idag, fredag, har hele museet været samlet til personaledag i Vordingborg. Min dag sluttede dog ikke her. Jeg havde en aftale med en lille gruppe glassamlere, der meget gerne ville se glassamlingen. Og, da det skulle være en fødselsdagsgave og overraskelse til den ene af deltagerne, synes jeg ikke, at jeg kunne sige nej. Det er nu også dejligt at få besøg at andre ‘glasnørder’ – nogle der kan begejstres lige så meget som en selv. Imorgen gentager seancen sig med Glashistorisk Selskab i Holbæk. Det bliver spændende, hvor mange der kommer.

02204x00019772Ugens genstand er denne fine æske med et gildeglas (x19772).

Det var ordene for denne gang.

God weekend 🙂

Susanne

Reklamer

One Response to Nyt fra Glasmagasinet uge 43 – så har vi rundet glas nr. 20.500

  1. Kære Henrik

    Tak for den fine tilbagemelding 🙂 Det er dejligt at høre, at andre synes om de ting, vi arbejder med i glassamlingen. Ja, lad os håbe, at der kommer et stort flot glasmuseum på Holmegaard. Og, måske kan der blive plads til hjælp fra frivillige og glasinteresserede. Jeg har i hvert fald daglig glæde af alle de inputs jeg får udefra.

    Mange hilsener
    Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: