Nyt fra Glasmagasinet uge 18

Så er endnu en travl uge på Glasmagasinet ved at være ved vejs ende. Da museets databaser ikke blev lagt sammen i denne uge alligevel, så har vi jo kunnet registrere glas som sædvanligt. Det betyder, at vi nu kun er 100 nr. fra at runde 18.000. Spændende – det bliver jo i næste uge 🙂

I denne uge er der sket lidt af hvert. I den store hal er der et stort vinduesparti mod syd, hvorigennem solen bager og giver os en temperatur langt over 30 grader på en varm sommerdag. Det har længe været et stort ønske at få gardiner eller solfilm for vinduerne. Glasset kan slet ikke tåle de meget svingende temperaturer mellem dag og nat, og de kan heller ikke tåle at stå lige i den varme sol. Men, i denne uge skete det så endelig: Vi har fået solfilm på vinduerne til at tage solens skarpe stråler – og det virker virkelig! Temperaturen er ikke helt så høj inde i hallen, og glassene står nu mere i skygge. Der er også helt tydeligt blevet lidt mere mørkt i hallen.

Tirsdag formiddag var jeg en tur på glasværket sammen museets arkitekt, Trine, der ellers normalt huserer på Bornholm med restaureringen af Hammershus. Trine og jeg er nemlig blevet bedt om at lave en oversigt over bygningernes alder og tilstand, så det kan komme med i fondsansøgningerne. Det er nok den mest vanskelige opgave, jeg hidtil er blevet sat på. Det er ikke helt nemt at finde en datering på alle de bygninger. Der er virkelig sket mange knopskydninger på glasværket siden 1825. Men de har jo også haft 175 år til at udvide og bygge om. Vi havde allieret os med Verner, der viste os rundt og fortalte om bygningerne – og om, hvor han har boet gennem tiden. Det var ret spændende. Én ting er at læse om bygningerne, men det er noget helt andet at se dem i virkeligheden og få fortalt, hvad de forskellige bygninger har været anvendt til. Det kommer ligesom mere under huden på én, når man har gået rundt og set det, samtidig med at nogen fortæller. Nu kan Trine og jeg meget nemmere arbejde videre på opgaven.

Jeg har også fået samlet flere ting sammen til vask af flasker og emballage. Der skal bruges alverdens mærkelige grej inklusiv flaskerensere i ministørrelse. Det er ikke det hele, der har været lige nemt at få fat i. Jeg har også fået skrevet en pressemeddelelse om, at museet mangler frivillige til at vaske flaske- og emballagesamlingen. Der er et stort stykke i Sjællandske idag, så jeg håber, at det giver pote. Indtil videre har kun tre ringet, men forhåbentlig kommer der flere i næste uge! Det vil være dejligt endelig at komme igang. Den ene af de, der ringede, ville gerne registrere flaskerne – og det er også meget velkomment, så det sagde jeg ja tak til! De første starter i næste uge.

I det hele taget har Sjællandske virkelig haft meget i avisen i denne uge om det kommende Holmegaard museum. Jeg har været lidt i tvivl om, hvor meget af det vi arbejder med der er tys-tys hemmeligt. Men, da alt er afsløret i avisen, så er der nok ikke noget, der er hemmeligt.

Jeg får ofte spørgsmål tilsendt om glas. Især identifikation af glas. De fleste kommer via Rosendahl/Holmegaard. Jeg samler sammen og tager nogle timer indimellem, hvor jeg svarer på de mange spørgsmål. Nogle er lige til. Andre gange må jeg have hjælp fra Verner. Idag har jeg brugt lidt tid på at få ryddet ud i nogen af alle de mails, der er kommet i løbet af de sidste par uger. Og, bedst som jeg synes at være nået til til bunds i bunken, ja så tikker der nye ind. Jeg keder mig i hvert fald aldrig.

Jeg synes, at der er så mange smukke glas i samlingen, og det er altid svært at vælge et glas ud til bloggen, men det er nu lidt sjovt at vise noget af det, vi har i samlingen, frem. Denne flotte rubinrøde Carnaby vase (x17232) er designet af Per Lütken i 1968, men ikke katalogført i denne farve.

02204x00017232

God weekend

Susanne

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: