Sidste blogindlæg i 2013

Så er det blevet tid til årets sidste blogindlæg. Jeg har lige et par arbejdsdage mere i 2013, men ellers holder de andre ferie fra glasmagasinet. Det gør nu ikke noget at sidde på glasmagasinet lidt alene. Så har jeg fred og ro til at arbejde 😉

Jeg noterer alle de timer, som de frivillige er på glasmagasinet. I år er det blevet til lidt mere end 4000 timer! Det er mere end dobbelt så meget, som de forgangne år. Men, vi er vist også blevet dobbelt så mange. Der er ikke noget at sige til, at vi her i efteråret og vinteren har kunnet nå at registrere så mange genstande pr. uge.

Jeg har fik afleveret min rapport til Detlefs Fond i starten af ugen. Det var rart at få den væk. Så har der været tid til at få registreret nogen af alle de lamper, der er kommet frem af kasserne de sidste par uger. Det plejer at være mig, der registrerer lamper. Det er en meget hyggelig tjans, som jeg nyder at have for mig selv. Jeg  er meget forundret over alle de mange forskellige lampeskærme og bordlamper og pendler, der er blevet fremstillet på Fyens Glasværk. Det er ret spændende, selvom der er flere, der ikke er katalogført fra Fyens og Kastrup, men er blevet solgt til diverse lampeproducenter som f.eks. Le Klint og Fog og Mørup. De kan være ret vanskelige at identificere, da vi ikke kender alle kunderne og ikke har deres kataloger. Lamperne er sjældent pakket i kasserne sammen, men dukker op sådan hist og pist. Så det er sådan lidt i perioder, at jeg forsøger at rydde bordet med lamper. Der skal ligesom være et par stykker, som man kan lede efter i katalogerne samtidig. Det er det mest rationelle.

I forbindelse med rapportskrivningen gik jeg en tur rundt på magasinet og talte, hvor mange kasser, der er tilbage. Sådan i runde tal er der 320 flyttekasser til rest med den oprindelige prøvesamling, som vi fik i 2010. Dertil kommer ca. 140 røde og blå Holmegaard-kasser med emballage- og flaskeglas fra Ardagh. Der var vist omkring 800 flyttekasser, da vi startede, så vi er da i hvert fald halvvejs nu. For nogle uger siden fik jeg museets forvalter til at hjælpe med at køre to paller med i alt 24 flyttekasser fra kælderen op ovenpå i den store hal. De to paller har vi næsten allerede tømt. Det er dejligt, når man fysisk kan se, at vi virkelig får noget fra hænderne – at pallerne bliver tømt for kasser og de tomme flyttekasser og paller hober sig op i hallen.

Men, med 460 kasser med glas så bliver vi ikke arbejdsløse lige foreløbig. Det bliver spædende, hvor mange kasser, der er tilbage, når vi når samme tid næste år. Jeg har desværre ikke tallene for sidste år. Næste år ved denne tid har vi forhåbentlig også rundet den næste store milepæl – genstand nr. 20.000. Jeg glæder mig allerede til at gå igang med det nye år og de mange nye og gammelkendte glas i prøvesamlingen. 2013 har i hvert fald bragt mange spændende glas og en masse ny viden med sig.

– og så skal vi videre med projekt Holmegaard museum ude på glasværket. Jo, der bliver nok at se til også fremadrettet.

02204x00015021Til slut årets sidste foto af genstand x15021, en konkylieformet vase på fod designet af Arje Griegst i 1993.

Og inden jeg slutter helt, så skal jeg huske at skrive, at når I søger efter genstande i databasen på museets hjemmeside, så sørg for at bruge så få søgeord som muligt, f.eks. navnet på den serie eller ting, I ønsker at finde oplysninger om. Så er det nemmest at få gevinst. Skriv f.eks. Palet, Verona, Rosenborg eller lignende. Søger I generelt på f.eks. ‘skåle’ så fås intet resultat, da søgemaskinen skal kunne finde og genkende ord, som allerede er i databasen. Vi bruger f.eks. kun ordet ‘skål’, så det vil være den korte form, I skal anvende. Håber det hjælper. Ellers er I altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, så finder vi nok ud af det sammen.

Alle læsere af bloggen ønske en glædelig jul og et godt nytår 🙂

Bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: