Nyt fra Glasmagasinet uge 49

Denne uge har for mit vedkommende været meget mere stille og rolig end de seneste uger. Vi afleverede tekster til fondsansøgning i mandags, så nu har vi lige fred indtil begyndelsen af januar. Jeg er flere gange blevet spurgt om, hvad det er, museet vil derude på glasværket. Museets udviklingschef har beskrevet det på følgende måde: “Næstved Kommune og Museum Sydøstdanmark samarbejder i øjeblikket om at definere, hvordan et sådant museum kan skrues sammen. Vi tænker, at den store samling af Holmegaard glas skal udstilles i de fabrikslokaler, hvor de er skabt. Vi tænker også, at vi naturligvis vil fortælle historierne om Holmegaard fabrikkerne og glasbyen og mosen. Desuden arbejder vi med ideer om, at vise internationale udstillinger af kunsthåndværk og kunsthåndværk-curaterede udstillinger af kulturgenstande fra de sidste 10.000 år, men det er alt sammen på tegnebrættet. Vi begynder at skrive om det på museets Facebook-side, når vi er lidt længere, så følg med dér.” – Men, I kan selvfølgelig også følge med her på bloggen, når vi er klar med nyt.

Men, der er dog også mange andre ting at tage sig til.

Foruden registreringsarbejdet, som jo bare fortsætter ufortrødent, så er jeg gået i gang med at skrive rapport til Detlefs Fonde om arbejdet det seneste kvartal. Rapporten skal afleveres her inden jul, men på mandag er den færdig og kan sendes en tur forbi chefen først.

Jens er også endelig blevet færdig med alle fotos fra de sidste knap to måneder. Jeg har nu 5 billedmapper med ialt ca. 1000(!!!!) fotos, der er klar til at blive vedhæftet. Det skal jeg have indhentet i løbet af de næste uger. At sidde med det i flere dage i træk er ikke sjovt. Jeg er nødt til at veksle det med noget andet. Heldigvis har Heidi nu overtaget arbejdet med at nummerere og sætte glas på plads, så jeg har nu bedre tid til at registrere og vedhæfte fotos.

Igår holdt vi julefrokost her på glasmagasinet og fejrede på behørig vis, at vi har rundet de 15.000 registreringer. Næsten alle kunne komme, og vi fik nogle rigtig hyggelige timer sammen. Tak til alle for dejlig mad, drikke og hygge 🙂 Det må vi gentage. Eventuelt med en lille sommerfest…

foto 2

Det var dog ikke bare hygge det hele. Verner holdt et fagligt indlæg om forskellene på graveringer, slibninger og indridsninger. Det var meget oplysende. Og se bare – alle sidder med ørerne  stive 🙂 Senere så vi film fra Fyens Glasværk.

Bloggen her er nu også at finde på Næstved Museums Facebook side. På Facebook-siden kan man også finde andre nyheder fra museet, så kig forbi, hvis du har en Facebook-profil. Og ellers er museets gamle hjemmeside altid opdateret med det seneste nye om udstillinger og arrangementer.

God weekend til alle.

Bedste hilsener

Susanne

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: