Nyt fra Glasmagasinet uge 48

Denne uge har stået i fondsansøgningens tegn. De frivillige har knoklet løs med registrering af glas, mens jeg har arbejdet på at skrive tekster og finde glas og fotos af glas til kommende fondsansøgninger til et museum på glasværket. Det har taget en del af timerne i denne uge. Jeg har blandt andet skrevet tekst om de danske glasværkers historie og om Holmegaard Glasværks historie. Desuden har jeg sammen med en anden fundet fotos af særligt ikoniske glas fra især Holmegaard. Det har været svært – der er jo så mange glas at vælge imellem, og da vi har deadline på mandag, så har vi skulle tage nogle hurtige beslutninger. Vi har kun udvalgt ca. 50, der skal dække 1825 til 2008. Men måske kan det blive til flere en anden gang? Foruden min viden så havde vi stor glæde af at hive kataloget fra museets udstilling i 2011 om Holmegaard glas frem. Det gav god inspiration.

Jeg havde tekniske problemer med billederne på bloggen i sidste uge – det viste sig, at museets mailsystem var brudt sammen, så først tirsdag kunne jeg igen få fotos ud af min telefon og over på computeren. Som lovet kommer her billeder fra mit besøg på Grimmerhus:

Grimmerhus er under ombygning og lukket for besøg. Dette er kun forsiden af hovedbygningen, men overalt er der håndværkere igang med at grave og gøre klar til de nye underjordiske anlæg og den nye bygning med udsyn over Lillebælt.  grimmerhus3

Et stykke udenfor Middelfart ligger det sted, hvor de registrerer Den kongelige Porcelænsfabriks store samling. Egentlig er der ikke den store forskel på deres kontorlokaler og så vores. De har bare porcelæn over det hele på reoler og borde i stedet for:

grimmerhus2grimmerhus1

Idag fredag har været en dejlig dag først med et par timers vandring i og fortællinger om Holmegaards Mose, og bagefter møde og frokost på Rønnebæksholm om formidling af mosens historie og natur i et kommende museum. Vi var en flok fra museets forskellige afdelinger og to fra Naturstyrelsen og en fra Næstved Kommune. Det blev nogle spændende timer, og der kom mange gode idéer på bordet. Men, jeg skal vist have læst noget mere om på Holmegaards historie og produktionen, for de andre stillede nogle meget specifikke spørgsmål om tørvegravning og glasfremstilling, som jeg ikke kunne svare på. Jeg knipsede et par billeder i mosen, men i dette vintervejr bliver alting så gråt:

mosen

Takket være de frivillige går det rask fremad med registreringen af glassamlingen – forhåbentlig når vi at runde glas nr. 15.000 i næste uge. Hvordan det lige skal fejres, overvejer jeg lidt. Men måske skal vi bruge julefrokosten om 14 dage til det samme?

Og så skal jeg huske at skrive, at databasen på museets hjemmeside igen er blevet opdateret. Jeg er stadig mange fotos bagud, men som tidligere skrevet, så kommer det på efterhånden. Men, jeg er nok først helt med igen, når vi når januar.

God weekend til alle.

Bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: