Nyt fra Glasmagasinet uge 49

Det har været endnu en travl uge med introduktion af nye frivillige til registreringssystemet og genopfriskning for de, der startede i sidste uge. Jeg forsøger at fordele opgaverne, så der er nogle flere der er ‘detektiver’ og finder genstandene i katalogerne og tegningsmaterialet, mens andre taster ind. Der er ved at være en god fordeling, og målet er også, at alle computerne er bemandet det meste af tiden. Jeg har fået lovning på en computer mere fra museet (der skal åbenbart skiftes til nyt et sted), så den må vi se at få plads til her et sted. Det tager meget af min tid at sætte de nye igang, så det bliver nok først fra det nye år, at vi igen rykker godt med registreringen. Så er vi også blevet to på fuld tid igen. Det kommer til at hjælpe rigtig meget. Tesfu (tror jeg det staves :-)) starter på tirsdag. Det kan være hyggeligt at sidde her i kælderen alene og høre radio og registrere, men det er også rart med lidt selskab!

Vi har fået et ekstra lokale ovenover kælderen. Det var egentlig meningen, at vi skulle flytte op snarest, men planerne er ændret, så det er på ubestemt tid, at vi rykker op på større plads og op i varmen. Det er ved at blive køligt i kælderen. Det kræver efterhånden et par handsker og varmt tøj at sidde stille og holde varmen. Vi kan godt mærke kulden komme snigende ned i kælderen, nu hvor det er blevet rigtig vinter udenfor.

I foråret skrev jeg en artikel om vores arbejde med Prøvesamlingen til et museumsblad, der hedder Danske Museer. Nu er artiklen endelig kommet med i årets sidste udgave. Jeg har endnu ikke set bladet – det ligger til mig inde på museet sammen med post og en masse andet, som jeg endnu ikke har fået bragt herud/ hentet. Det bliver spændende at se. John har taget fotos til artiklen. Jeg håber, at jeg med artiklen kan få sat mere fokus på Næstved Museum, og den store samling vi har fået. Det er vist ikke rigtig nået ud til de andre museer, at vi har fået prøvesamlingen?

Forresten, så var der et stort stykke i Sjællandske om Prøvesamlingen forleden. Det største billede har Verner fået sneget sig ind på 🙂

I mandags havde vi besøg af Birger Juul, som ved rigtig meget om flasker (er det en underdrivelse?). Han vil gerne hjælpe med registreringen af flaskerne. Det bliver en kæmpe hjælp. Vi aftalte, at vi taster alt det ind, som vi kan finde ud af evt. bare højde og diameter, og så så mailer han tilbage fra Gedser med rettelser. Det bliver forhåbentlig godt.  Jeg mangler virkelig eksperter på flaskeområdet –  eller bare nogle, der vil taste dem ind. Jeg forsøger at kapre nogle af de nye frivillige til jobbet!  Jens kan klare de moderne maskinblæste flasker, men han har meldt ud, at før ca. 1960 så er hans viden begrænset. Så det bliver godt med to eksperter. Set frem i tiden, så har vi jo en ret stor flaskesamling stående, som Jens (og evt. undertegnede) jo ikke kan klare alene.

Ugens billede er denne lille flodhest af Arne Bang, genstand nr. 9224:

02204X00009224

God weekend.

Bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: