Nyt fra Glasmagasinet uge 46

Selvom vi ikke har nået at registrere så mange genstande siden sidste indlæg, så er der sket mange ting, når det drejer sig om Holmegaard Glasværk og Prøvesamlingen.

I sidste uge holdt Lis Larsen et fint foredrag om Holmegaard Glasværk og sit arbejde på stedet og de mennesker, der arbejdede der. Foredraget var velbesøgt. I tirsdags havde vi så besøg af Jan Kock. Det var også et rigtig godt foredrag. Jan fortalte om glasværkerne generelt og om de glas, de lavede. Der var ikke helt så mange tilstede som ved Lis’ foredrag, men det var virkelig godt, og os, der var der, fik meget ud af det.  Næste tirsdag er det så Verner og Søren fra maleriafdelingen, der skal fortælle om moderne dekorerede glas. Det bliver også spændende at høre.

Til Lis’ foredrag fik vi overrakt den svane, der sad i springvandet. Her et foto, som jeg har fået tilsendt af en af tilhørerne:

Tak til ‘Blik-Søren’ for svanen. Den vil pynte i en kommen de udstilling om Holmegaard 🙂 Den vil snarest blive registreret og fotograferet og komme på hjemmesiden.

I onsdags var jeg en tur på Holmegaard for at hente de flasker, der har stået i Bryghuset. Flaskerne har egentlig været udenfor rækkevidde, da de var tilfaldet konkursboet, inden vi nåede at få dem sammen med flaskesamlingen fra Ardagh. Hvem der præcis har bestemt, at vi alligevel skulle have flaskerne, ved jeg ikke helt, men det er rart at vide, at samlingen nu er komplet. Samtidig med at jeg hentede flaskerne var en repræsentant fra Næstved Byråd ude på glasværket for at hente Holmegaard-genstande hjem til kommunen. Dem, der har mulighed for at læse Sjællandske, vil vide, at Næstved Kommune har fået de sidste ‘klenodier’ fra glasværket til kommunens samling, således at kommunen nu kan formidle sin historie. Tænk, her gik vi og troede, at det er museet, der har den opgave, men det bliver spændende, hvad Næstved Kommune skal bruge deres Holmegaard-samling til. Heldigvis var der ikke meget tilbage på glasværket, og virkelige klenodier kan der ikke være tale om. Kommunen har jf. avisen bl.a. fået en voksafstøbning af Henriette Danneskiold-Samsø. Det er da fint nok, men museet har da originalen! Til orientering kan jeg så fortælle, at det er en jysk erhvervsmand, der har købt hele indboet på glasværket. Fra det nye år engang kan man så tage på kræmmermarked i Give, tror jeg det var, og købe dele af indboet heriblandt det glas, der stod tilbage. Det kan godt ærgre mig, at museet ikke fik lov til at gå kældrene ordentligt igennem inden det hele lukkede igen. Der var flere ting, jeg godt ville have haft med, da vi var der i foråret, men de havde jo en idé om, at det hele skulle bruges til noget på et tidspunkt.

Jeg var på kursus/seminar i Kolding sidste torsdag og fredag. Det kan være meget givtigt at tage afsted på de store seminarer, der bliver holdt for museumsfolk fra hele landet. Bl.a. mødte jeg en fyr, der havde været med til at lave den film, de spillede i biografen på glasværket sidste par år. Den synes han da, at museet bare skulle have. Han fik mit kort, så nu håber jeg, at han står ved sit ord og sender den til mig. Med et par enkelte rettelser til slut, så er det jo en alletiders film, som vi må kunne genbruge i kommende udstillinger.

I næste uge starter en ny frivillig, Jens, der gerne vil tage sig af flaskerne. Jeg håber, at han bliver glad for at hjælpe museet, så vi kan komme videre, hvor Find slap. Der er nok at gå igang med!

Og så med hensyn til registreringerne på hjemmesiden, så vil den opmærksomme læser af de sider se, at der mangler fotos af malerier og andre billeder, som hører til i Prøvesamlingen. Billederne er registreret, men endnu ikke fotograferet. Jens har lovet, at tage sig af dem, men har ikke haft tid til også at gøre noget ved det. Så der vil et godt stykke tid endnu mangle fotos på de sider. De kommer på et tidspunkt 🙂 Desuden er der nogle fejl ved enkelte af registeringerne, hvor systemet ikke kan finde de fotos, der hører til. Vores webmaster har arbejdet på at finde fejlen, men det er vist ikke rigtig lykkes. Ser I registreringer uden fotos, hvor der bliver meldt fejl, så er vi altså opmærksomme på det.

Det var alt for denne gang

God weekend

Bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: