Ny fra Glasmagasinet uge 42 og 43

Ja, jeg forsøger at få lagt et nyt indlæg ud om fredagen, menn i sidste uge gik der lige efterårsferie i den. Jeg fik holdt en tiltrængt fridag og nåede ikke få skrevet et indlæg om torsdagen.

Sidste uge var vi på magasinet mandag, tirsdag og torsdag. Og endelig fik vi besøg af John, så der er ryddet godt op på hylderne igen. Det er nu ikke fordi, det glider så hurtigt frem, som det tidligere har gjort. Jeg har skrevet det før – jeg kan godt mærke, at vi mangler Sandra. Find har også kunnet tage godt fra, og han har også holdt fri en del tirsdage efterhånden. Ja,  og når vi nu er ved Find, så har han valgt at stoppe med sit arbejde på glasmagasinet. Det er godt nok trist. Det har virkelig været hyggeligt, at han har været her, og han har virkelig nået meget hver gang. Han har specialiseret sig i alt det, der ikke er glas, og så er det hovedsageligt ham, der har taget sig kærligt af flaskerne. Vi kommer virkelig til at mangle Find. Vi må håbe, at han besinder sig og kommer tilbage igen! Vi er nødt til at have fundet en anden til at tage sig af flaskerne – jeg har jo lige hentet nogle tusind styk, så vi kommer virkelig til at mangle en, der vil tage sig af dem 🙂

Sidste tirsdag havde vi besøg af Tom og Bent fra Fynske Glasvenner. Det blev en meget givtig dag. Tom og Bent havde en del rettelser med til tidligere registreringer, og de hjalp med at få sat navn og tid på nogle af de glas, som har stået længe, og som vi ikke har kunnet komme videre med. Det var godt nok skønt, og jeg fik rigtig mange gode informationer om glas fra glasværket i Odense. Jeg kom sent hjem, da jeg også var forbi museet, så jeg var meget træt tirsdag aften.

I eftermiddag skal vi allesammen i Boderne til omvisning med Christer og Christel Holmgren. Det glæder jeg mig til. Det bliver spændende at høre dem fortælle om deres design fra Holmegaard til idag.

Det er stadig meget blandet, det vi pakker ud af flyttekasserne. Gammelt og nyt. Det er vanskeligt at fremhæve noget specielt frem for andet. Dertil kommer noget af det, Verner har skaffet fra glasværket inden det gik konkurs igen. Heriblandt er bl.a. en del silketryksrammer til glas med logo, som Find nåede at gå igang med. Her en med Pindsvin. Hvem der har bestilt glas med dette logo, ved vi ikke, men de er ret søde.

Igår var jeg vært for et møde med  mine kommende kollegaer, der også gør mest i det vi kalder ‘nyere tid’. Jeg har fortalt dem lidt om mit arbejde med samlingen og tænkte, at nu var chancen der for at vise dem, hvor omfattende det egentlig er. De blev meget overraskede og havde vist ikke forestillet sig, at det så meget glas vi har fået. Ja, og så så de ikke engang alle kasserne med flasker 🙂 Det var godt, at de  fik et indblik i mit arbejde. Samlingen er jo også deres fra 1. januar, og de skal være med til at formidle den ikke bare til gæsterne på museet, men også til de andre kollager på det nye museum og i resten af Danmark.

God weekend.

Bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: