Så er flaskesamlingen i hus!

På den registreringsmæssige side så er vi ikke nået meget længere end sidst jeg skrev blog. Vi har passeret 9200 siden sidst. John har været syg, så der er heller ikke blevet taget fotos. Men, det går nu også nok.

Til gengæld har jeg nu brugt det meste af tre dage på at få hentet flaskesamlingen og et par ovnmodeller og en model af Hellerup Glasværk hjem til museet. Det har gået rimelig nemt. Jeg har haft nogle virkelige gode hjælpere, og chaufføren har virkelig haft forstand på at stable kasserne i museets varebil. Så nu står det hele i vores nye lokale. Beskidt og støvet, men det står der – klar til at gå ombord i. Jeg kan se, at rigtig mange af flaskerne har mærkater på. Mærkaterne er dog meget gamle og er begyndt at falde af, så der bliver noget at holde styr på, når flaskerne skal op af kasserne. I nogle kasser – jeg har ikke set dem alle – ligger der nærmest stakke af løse mærkater. Det er noget møg, men måske vi kan parre et par enkelte mærkater og flasker med lidt held. Man kan håbe.

Jeg tror, at de fleste af flaskerne er nødt til at blive vasket. Det er ellers noget vi holder os fra, men det kan jo være nødvendigt. Det bliver noget med et fast hold, der kan tage sig af vask for det er ikke ligesom når man vasker op derhjemme. Glasset skal vaskes forsigtigt med vores særlige sæbe, og mærkaterne skal jo helst blive på flaskerne. De skal tørres helt både ind- og udvendigt bagefter og det er ikke altid nemt! Jeg må have fat i nogle frivillige, der har lyst til at tage den tjans, for der er alt for meget at gå igang med for mig alene. Der er vel rundt regnet 150 kasser (Holmegaards røde plastikkasser) med flasker! Det bliver spændende at gå igang med. Jeg glæder mig. Vi har dog ikke palds til alle de flasker på vores nuværende magasiner, men det må vi finde ud af at råde bod på.

På mandag skal Palle og jeg til møde med direktøren for fonden. Det bliver interessant at høre, hvad de forestiller dig, at der skal ske i fremtiden. De har stillet nogle krav til registreringen, men jeg håber, at vi kan opfylde de fleste af dem på fornuftig vis. Jeg kan ikke love at vi kan opfylde dem alle, såsom at pakke alle genstande ud og sortere dem før registrering. For den del kan jeg slet ikke overskue, selvom det da vil være vildt spændende at se, hvad de enkelte kasser indeholder her og nu.

Nå ja, jeg skrev i sidste uge, at Næstved Museum skal fusionere med andre museer. Vi skal lægges sammen med museerne i Køge og Vordingborg fra årsskiftet. Det har været en meget kort proces at nå til enighed, men det bliver en lang proces at implementere sammenlægningen. Palle bliver chef for afdelingen for nyere tid, hvor jeg hører under. Næstved Museum bliver naturligt nok fyrtårnet for kunsthåndværk med Kähler og Holmegaard. Så der burde ikke ske så mange ændriger for mig og for Prøvesamlingen. Den bliver, hvor den er, og registreringsarbejdet kommer til at fortsætte ufortrødent.

Nu hvor finansieringen er på plads de næste par år, så kan vi også  begynde at spekulere på næste sommerrudstilling. Mon der er nogle derude bag skærmene, der har interessante ideer? Hvad vil I gerne komme på museet og se til næste sommer? Tænk over det og send gerne en mail til undertegnede 🙂

Bedste hilsener

og god weekend

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: