Nyt fra Glasmagasinet uge 40

Det har været en stille uge på glasmagasinet. Flere har holdt fri og igår, torsdag, måtte jeg aflyse hele dagen pga. møde. Idag har jeg været alene på magasinet, hørt radio, pakket glas ud og registreret en del glas – vinservicer, lampeglas og vaser. Næste uge bliver nok også stille. Mandag skal jeg til møde i Køge, og flere af de frivillige holder fri. Der er nok at se til udenfor magasinet for os alle. Registreringen går langsomt, når vi ikke er så mange. Jeg kan også godt mærke på hastigheden, at vi mangler Sandra.

Det er ved at være et godt stykke tid siden, at John har været og tage fotos, men til på torsdag er der fyldt godt op igen. Jeg har også fået sat glas på plads fra sidst. Billederne er godt nok ikke vedhæftet, for Jens har travlt og har ikke haft tid til at gøre billederne færdige, men det kommer vel snart.

Verner og Søren Rasmussen skal holde foredrag om moderne dekorerede glas i Holbæk på onsdag. I den anledning har Søren og Verner været på magainet et par gange for at finde glas til at tage med. Vi har i den anledning fået hevet nogle gode og meget nyttige oplysninger uf af Søren om forskellige glas. Misforståelser og gætværk har nu fået de rigtige oplysninger. Jeg håber, at Søren får tid til at finde vej herned i kælderen også i fremtiden, for hans viden er virkelig nyttig. Find er i gang med at registrere silketryksrammer, og da Søren jo har lavet dem, så har han oplysningerne, der hører til dem.

Vi har endnu ikke fået at vide, hvornår vi kan overtage det ekstra lokale. Det vil være rart snart at få at vide, så Jens og jeg kan planlægge, hvordan vi får flyttet vores ting ovenpå. Det bliver omstændigt og kommer til at kræve noget mandskab. Flaskesamlingen skal også placeres dér. Først skal rummet dog sikres og vinduerne blændes af, så det varer lidt. Imens nyder vi, at betonmurene holder på sommervarmen lidt endnu. Her er dejlig lunt i kælderen.

Nogle af jer kan læse i avisen, at vi skal fusionere andre museer på Sjælland. Næstved Museum er blevet for lille til at opfylde Kulturministerens og museumslovens krav, så vi skal ud og finde flere samarbejdspartnere. Skulle I sidde og blive nervøse for om hele glassamlingen så forsvinder fra Næstved, så vil jeg bare sige: Bare rolig. Samlingen er for stor. Der kommer ingen og flytter samlingen uanset, hvordan Næstved Museum end ser ud i fremtiden. Hvem museet skal fusionere med, må jeg først løfte sløret for i næste uge!

God weekend.

Bedste hilsener

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: