Status for året 2011 i glasmagasinet

Så er 2011 ved at rinde ud, og det er tid til at gøre status for arbejdet i glasmagasinet. Vi har fyldt de første reoler, der blev sat op sidste vinter, og i sommer fik vi igen sat reoler op til endnu flere glas. Vi har reoler på lager, men det bliver i hvert fald forår, før vi får plads til og brug for flere reoler. Vi nåede som skrevet sidste gang de 5000. Faktisk er vi ved at runde 5200, så det er gået hastigt fremad de sidste par uger. Men, der er mange, mange uåbnede kasser med glas endnu. Vi bliver dog hele tiden klogere og  får jævnt hen af vejen flere kataloger at slå op i, hvilket jo letter indtastningen. Efter et år har de fleste også opnået en rutiner, der gør, at registreringen af glas går rimelig hurtigt.

En fast stab af frivillige og personer i praktik og løntilskudsjob tre dage om ugen gør at målet med de 5000 blev nået.  Vi har været langt bagud med fotos, men også her er det lykkedes at komme godt med. Det er skønt. Tak til alle de, der bruger deres tid og kræfter på at hjælpe med at registrere Holmegaard Glasværks Prøvesamling.

I mandags fik vi endnu en sending fra Rosendal: Seks paller med to bronzebuster (den ene er Kastrup direktør Valdemar Hansen, den anden endnu ukendt), glasmosaikker, værktøj og lignende (et rod af alt muligt, som vi ikke har helt styr på), bøger, fotos og et sammenrend af arkivalier. Jeg er i fuld gang med at pakke ud for at se, hvad kasserne rummer. Mængden af fotos er overvældende, så det totale overblik og helt styr på det får jeg først i det nye år. Men tilsyneladende har vi nået fået Holmegaards fotoarkiv. Foreløbig har vi to hylder med brune mapper med fotos – og en Holmegaard-plastikkasse med usorterede fotos!

Blandt arkivalierne er der mange spændende ting om Holmegaard Glasværks historie, tegninger af glas, skitser, kopier af tegningerne til Svend Hammerhøis glas, arkivalier om de kustnere og den kunstnerhytte, hvor vi har glas fra, og som Verner har fortalt om. Dertil bl.a. arkiv over Arne Bang stentøj til Holmegaard og meget meget mere.  Jeg har slet ikke været det hele ordentlig igennem. Spændende er det i hvert fald. Og meget brugbart!

Glassamlingen har betydet meget for Næstved Museums. Hjemmesiden om glassamlingen er  velbesøgt. I snit besøger mellem 200-250 personer registreringsopslagene hver måned. Denne blog læses i snit af ca. 150 personer hver måned. Sommerens særudstilling gav flere rekorder: besøgsrekord på åbningsdagen, besøgsrekord til fyratensmøde, besøgsrekord over hele åbningsperioden med dobbelt antal besøgende i forhold til en normal sommer. Det er da ret godt gået, når man selv skal sige det.

Jeg har flere gange skrevet, at vi har været undervejs med en vinterudstilling med kapellet og et par montrer med glas i Boderne. Nu er udstillingen langt om længe helt færdig – og kataloget er trykt og klar til salg. Til de hurtige, så kan udstillingen ses gratis til og med 31. januar, mens det fra 1. januar koster 25 kr. Medlemmer af museumsforeningen kommer gratis ind! Udstillingen står i hvert fald vinteren over og indtil engang i foråret. Hvor meget glas, der vil være at se i den kommende sommers særudstillinger, er endnu uklart.

Et forsigtigt, men nok realistisk mål for det kommende års registering er nok at runde de 11.000 glas, hvis ellers arbejdsbetingelserne ligner nognelunde dem, som vi har haft i 2011!

Vi ses i det nye år 🙂

Glædelig jul og godt nytår.

Susanne

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: