Foredragene blev vel overstået

Så er alle efterårets foredrag vel overstået. Foredragene med og om glas var bare en kæmpe succes, tør jeg godt skrive. Storsalen i Boderne var fyldt hver af de tre tirsdage – også den sidste tirsdag, hvor emnet var ældre dansk glas. Niels Andersen holdt et indgående foredrag om det ældre danske glas, og vi fik da noget for pengene. Niels havde en hel del glas med, så vi ved selvsyn kunne studere alle de detaljer, som han gennemgik i løbet af aftenen. Klokken var næsten 23, inden vi var færdige med at pakke sammen efterfølgende. Jeg er ret glad for igen at kunne ramme dynerne rimelig tidligt om aftenen igen. Det har været spændende foredrag, men åh, hvor har jeg været træt dagene derpå.

Vi fik også bøger af Niels Andersen til salg i vores museumsbutik, så nu har vi også bøgerne Dekorerede danske glas og Lommelærker til salg hos os. Skønt!

Det er spændende, om vi når at runde de 5000 glas, inden vi går på juleferie. jeg håber det. For det vil være flot at nå et rundt tal, når vi samtidig runder det første år med registrering. Vi nåede nr. 4698 igår. Foreløbig er der også midler til at fortsætte et godt stykke ind i det nye år. Vi krydser fingre for at det fortsat vil lykkes at skaffe penge til arbejdet. Det vil være ærgeligt at gå i stå, men det tager tid og  er en langsommelig proces med mange udfordringer!

Bemærk. Der er kommet ny opdatering af registreringerne på hjemmesiden!

Imorgen, torsdag, skal det meste af registreringsbanden med Verner på rundtur på Holmegaard. Det bliver spændende. Forhåbentlig har glaspusterne også tid til at demonstrere deres teknikker for os, så vi bliver endnu bedre udrustet til at beskrive glassene. Vi skal også se Ib Rathmanns store udstilling af glas. Den er fantastisk overvældende. Vi kan endnu ikke lave noget tilsvarende, for her dukker genstandene op nærmest hulter til bulter, Holmegaard, Fyens og Kastrup i én pærevælling.

Jeg har dog fået sat en lille udstilling op i Boderne igen med glas fra Prøvesamlingen. Der mangler desværre et katalog, men jeg er i fuld gang. Jens har bare ikke tid til at sætte det op til tryk, så det må vente noget endnu. Han har meget andet at gøre. Det er blevet til forskelligt emballageglas, prøver på serviceglas, glas med div. logoer og så en montre med års-udgivelser (årspokaler, apotekerflasker o.lign.). Så, der er lidt nyt at se på i Boderne, hvis nogle skulle få lyst.

/Susanne

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: