Glas nr. 4000 er nu registreret!

Det tog sin tid, men endelig nåede vi glas nr. 4000 igår eftermiddags, inden vi sluttede af og gik hjem. Der blev tastet ivrigt på tasterne for at nå det magiske tal. Vi rundede 3000 kort før sommerferien, så der er gået ret lang tid, før vi igen har nået et 1000-tal. Det har irriteret mig noget, men vi har også været kørt fast i glas, der var svært at identificere.

De sidste par uger har vi derimod åbnet den ene flyttekasse efter den anden med glas, der har været rigtig nemt at registrere. Foruden at de ofte har har en lille mærkat med navn(!), er de nemme at finde i katalogerne inklusiv i vores nye katalogmateriale. Det har været rigtig dejligt. Vi kan virkelig få noget fra hånden.

Den palle med flyttekasser, vi er ved at være færdige med nu, har vist sig at indeholde en hel del ting fra Kastrup og Fyens Glasværk. Det er dog en blandet landhandel, for meget af det er også nyere ting fra Holmegaard. Hvordan man har valgt at pakke de flyttekasser er stadig lidt af en gåde. Ind imellem giver det god menig, når man finder en kasse med julepynt fra 2008 eller brændevinsflasker, men bagefter kommer der en blandet kasse med gammelt og nyt fra de tre glasværker. Meget mærkeligt. Måske skal vi bare åbne flere kasser endnu, førend det går op for os, hvad logikken er?

Der er blevet sat montre op i Vesthuset i Boderne. Nu mangler vi blot at finde noget at putte ind i dem. Jeg regner med, at det biver idag, at vi endelig går ombord i projektet. Det er ikke nemt at skulle finde glas til 3-4 montre. Vi har 4000 stk. at vælge imellem af meget blandet karakter.  ArbejdstTemaet kunne være: “Det lavede de også på glasværket på Holmegaard”. Det bliver nok til en montre med flasker/emballageglas, en montre med prøver på serviceglas og en montre med prøver på vaser og lignede. Og den fjerde måske diverser rariteter – mærkelige dipedutter? Nu får vi se om det giver mening, når vi finder glassene frem.

Ellers skrider det jo fremad som ssædvanlig. Efterårskulden er ved at nå ned i kælderen. Man behøver en ekstra trøje for at holde varmen ved tastaturet. Madpakkerne har vi ellers indtaget på museet andet magasin, hvor der er bedre forhold end her i kælderen. Men temepraturen på magasinet falder for tiden med ca. 1/2- 1 grad om ugen, så der nu er blot 14 grader!  Samme temperatur som hjemme i min egen kælder! Vi har derfor nu indrettet en plads i kælderen, hvor frokosten kan indtages. Det er ikke længere særlig hyggeligt eller varmt nok at være på magasinet.

Tilbage til arbejdet – nu er målet at nå nr.  5000 inden jul…

/Susanne

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: