Glasudstillingen er lukket og genstandene er kommet på plads

Så lukkede glasudstillingen desværre her d. 12. september. Hele udstillingen er taget ned, og genstandene er kommet tilbage på magasin, hvor de nu har fået deres plads. Det tog Sandra og undertegnede det meste af mandag og tirsdag i denne uge at få sat det hele på plads. Undervejs fik vi flyttet andre glas, som pludselig fik en makker eller flere fra udstillingen, og hvor der ikke var plads til flere glas. Det var noget af en omgang, men det var godt at få gjort. Det er vanskeligt at gøre plads til vinglassene (og de andre ting), når vi ikke ved, hvor meget mere der dukker op- og hvornår det dukker op. Er der alt i en serie eller blot enkelte dele? Det er en kunst at dele pladsen ligeligt uden at skulle bruge for megen tid på at flytte rundt senere hen. Men, vi prøver.

Udstillingen har været velbesøgt. 2.624 gæster fandt vej til Boderne for at se glasudstilling. Til sammenligning var der i samme periode i 2010 1.443 besøgende, så det er altså næsten en fordobling. Tak til alle de besøgende. Jeg håber, at jeg kan få lov til at lave en ny glas-udstilling igen til næste sommer. Det er jo noget folk gerne vil se. Planerne p.t. er dog en blandet udstilling med glas OG Kähler fra 1910erne. Jeg er ikke helt varm på ideen, men måske det kan være et godt tema alligevel?

Jens holder ferie – og glassene hober sig op omkring ørene på os som aldrig før! Det er den sædvanlige klagesang 🙂 Men Jens får sig nu nok et mindre chok, når han ser, hvor langt vi er nået siden sidst. Da jeg jo lagde mig syg sidste uge, så er det blevet rigtig slemt med u-fotograferede glas, uha.

Næste uge må jeg desværre lukke ned på glasmagasinet. Jeg skal på udgravning på Hovedgården i Vinstrup, ved Hørhaven. Det er et meget spændende sted. Jeg har været derude på udgravning før, og derfor mener de andre arkæologer, at det helt naturligt må være mig, der skal  derud igen.  Det skal nok blive interessant, selvom jeg kommer til at savne glassene lidt. Det er nærmest væltet op af kasserne med apotekerglas og snapseflasker – dem kommer jeg ikke til at savne. der er der nu ikke megen spænding ved. Juleflaskerne får også lov at stå lidt i skammekrogen til en dag, jeg eller en anden magter at indtaste dem. Det er jævnt kedeligt, når man (bortset fra motiverne)skal sidde en hel dag og indtaste præcis det samme igen og igen.

Forhåbentlig bliver det fint udgravningsvejr i næste uge. Så er det nu sjovest at være arkæolog.  Mere om Hovegården i næste uge.

Interessede kan læse rapporten fra sidste undersøgelse på Hovgården her: http://www.aabne-samlinger.dk/naestved/arkaeologi/rapporter/NÆM2008-129%20Hovgården%20Forundersøgelse.pdf

 

God weekend

Susanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: